BAŞKAN EKREM ŞİMŞEK

BAŞKAN EKREM ŞİMŞEK

?SİYASİ İSTİKRARSIZLIK PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ?

Şimşek ?Siyasi istikrarsızlık piyasayı olumsuz etkiledi??  Sevgili İZLEYİCLER;    Oto Galericiler  Dernek Başkanı Ekrem  Şimşek haber  ekibimize yaptığı değerlendirmede  ikinci el otomobil piyasasının da durgunluğun  sürdüğünü  dikkat çekerek ?Siyasi istikrarsızlık  piyasayı olumsuz etkiledi. Umudumuz yeni kurulacak hükümette. Bu şekilde piyasaların harekelenmesini umuyoruz? ifadesini  kullandı?

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluğun siyasi istikrarsızlık olduğunu söyleyen Oto Galericiler Dernek Başkanı Ekrem Şimşek bayramdan sonra kurulacak hükümetle piyasanın canlanmasını beklediklerini söyledi. Şimşek ikinci el otomobil piyasası hakkında şöyle konuştu.

 Kayseri´de galericiler derneği olarak piyasayı gözlüyoruz malumunuz yaz aylarında ikinci el otomobil ticaretin de  bir canlanma olur yaz tatilinin gelmesi insanların otomobile ihtiyaç duyması Avrupa da ki vatandaşların ülkemize gelmesi otomobil piyasasına yansıyor, ancak bu yıl biz fazla bir hareket ve ticaret göremedik, malumunuz bir seçim atlattık daha sonra seçimden çıkıldı ancak hükümet kurma çalışmaları küçük yatırımcıların ülkedeki siyasi istikrara dayalı olarak harcama önceliklerini değiştiriyor otomobilde önemli bir kalem bu manada seçimden kaynaklanan piyasada ki psikolojik beklentiden dolayı ikinci el otomobil alımlarının ötelendiğini düşünüyorum. Bir iki ay öncesinde hatırlanacağı üzere dövizde bir dalgalanma oldu bütün bunları yan yana koyduğumuzda arzu ettiğimiz performansı göremiyoruz inşallah bayram dan sonra hükümette kurulur bir siyasi istikrara kavuşur ülkemiz, bayramdan sonra kurban bayramına doğru ikinci el otomobil piyasasın da bir hareketlilik bekliyoruz. Bu yaz sezonda beklentilerimizin çok çok altında kaldı ikinci el otomobil ticareti, tabi bunu Kayseri otomobil pazarı için konuşuyorum. Türkiye genelinde de buna benzer olaylar yaşanıyor. Dolayısıyla esnafta iyi değil bayrama bir iki gün kalmasına rağmen hiçbir hareketlilik yok.

Başkan Şimşek´in açıklamalarının ardından bayram öncesinde pazarı gezen vatandaşlarda fiyatların yüksek olduğunu söylediler.

    Ramazan Bayramı öncesinde son kez kurulan ikinci el oto pazarında, otomobil almak isteyenlerin fazla olması dikkat çekti. Ancak oto almak isteyen vatandaşlar, araç sahiplerini bayramı fırsat bilerek fiyatları yükseltmekle suçladı. Otomobil almaktan vazgeçen insanlar, fiyatların normal zamanları göre 2 ila 5 bin lira arasında yüksekliğinden dert yandı.

Bayram sonrasında ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 20 gerileyeceğine ileri süren bazı vatandaşlar, bayramda tatili rahat geçirmek, eş dost, akraba ziyaretlerini ailece daha rahat yapabilmek için otomobil almak istediklerine dikkat çekti. Ancak fiyatların, normal zamanlara göre 2 ile 5 bin lira arasında yüksek olduğunu ileri sürerek, araç sahiplerini bayram fırsatçısı olarak suçladılar.

SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı