BAŞKAN GÜLSOY,

BAŞKAN GÜLSOY,

?DEDİKODU YAPTIRMAYIN?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi? Toplantıda meclis üyelerine seslenerek dedikodu ve karalama kampanyalarına izin vermemeleri çağrısında bulunan KTO Başkanı Ömer Gülsoy ?Bize yakışmayan, bizim Ahilik kültürümüze, yetişme tarzımıza, ticaretimize ve ahlakımıza uymayan dedikodulara iş dünyası olarak prim vermeyelim. Birilerinin dedikodusu yapılıyorsa konuşturmayın? ifadesini kullandı?

Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısı gündem maddelerin okunarak karara başlanmasıyla start verdi?

Ardından kürsüye gelen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Bize yakışmayan, bizim Ahilik kültürümüze, yetişme tarzımıza, ticaretimize ve ahlakımıza uymayan dedikodulara iş dünyası olarak prim vermeyelim. Birilerinin dedikodusu yapılıyorsa konuşturmayın. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu sıkıntılı süreç içerisinde giderlerimiz çoğaldı. Gelirlerimiz azaldı. Zararına mal satıyoruz. Yüzde 100 zarar etsek de önemli değil. Yeter ki bu sıkıntılı süreç atlatılsın, ayakta kalalım ama bu dedikodularla kime faydamız var. Bu dedikoduyu çıkaranlara, bu dedikoduya prim verenlere buradan sesleniyorum, dedikodu eninde sonunda gelir sizi de bulur. Bir işletmenin batması, bir işletmenin yok olması demek, milli servettir. Türkiye´nin en ücra köşesindeki bir işletmenin batması bile canımı acıtır. Çünkü orada batan para da nihayetinde bizim paramız. Biz bunları milli servet olarak görüyoruz. Onun için bu tür şeylere itibar etmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin devamında ilimizde yoğun şekilde karalama kampanyası yapıldığına dikkat çeken Başkan Gülsoy, iş adamlarının birbirlerini düşman görmemeleri gerektiğini vurgulayarak "Birde karalama kampanyası var. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Aşırı derecede rekabet ortamı yaşıyoruz, doğrudur ama birbirimizi düşman gibi görmemeliyiz. Aynı zamanda birbirimiz müşteri gibi görmeliyiz. Bizim rakibimiz, bizim müşterimiz dünyadır. Öyle çalışmalıyız. İşimizi iyi yapmalı ve işimize o şekilde odaklanmalıyız. Dedikodunun peşinde koşmamalıyız. Dayı yeğen birbirinin arkasından atıyor. Bir müşteri dayısından çıkmış yeğenine geliyor. ´Onun verdiği 10 liraysa, bende 9 lira, onun ürünü yaramaz´ diyor. Bunlar bize hiç yakışmıyor. Bunlar bizim Kayserili iş adamlarına, ticaretine hiç yakışmıyor. Bu tür dedikoduları çıkaranları da konuşturmayın" şeklinde konuştu. 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor