BAŞKAN GÜLSOY

BAŞKAN GÜLSOY

2018 3´ÜNCÜ ÇEYREK BÜYÜME RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılı üçüncü çeyrek verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 1,6 oranındaki büyümenin Türkiyeekonomisinin sağlam olduğunun bir kez daha kanıtlandığını vurgulayan Başkan Gülsoy; ?2018 yılında art ardına yaşanan olumsuzluklar ve kurdaki dalgalanmalar piyasayı olumsuz şekilde etkilemiştir. Hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde yeniden dengelenme dönemine girdik,devam edecek uygulamalarla önümüzdeki dönemde de atağa geçeceğimize inanıyorum ? diye konuştu.

Başkan Gülsoy, enflasyonda gerilemenin başladığını, kurdaki dalgalanmanın normal seyrine yaklaştığını belirterek; ?Bu süreç içerisinde iş dünyası temsilcileri olarak sık sık söylediğimiz; paniğe kapılmadan işlerimize odaklanmamız gerektiğiydi. Çok sıkıntılı dönemler yaşanmasına rağmen sağlam temellere dayanan ekonomimizin yeniden toparlanarak atağa geçeceğine inancımız tamdır. Nitekim görünen o ki, öyle de oluyor. Yapılan KDV, ÖTV indirimleri, finans sektörüne olan borçların yeniden yapılandırılması ve bunlar gibi alınan birçok tedbir kararı yerini bulmuştur. Her ne kadar ivme kaybederek bir büyüme yaşanmış olsa da, gelecek için umut vaat etmektedir? ifadelerini kullandı.

Gayrisafi Yurt içi Hasılayı oluşturan faaliyetlere de değinen Gülsoy;Tarım sektörü toplam katma değerinin yüzde 1, sanayi sektörünün yüzde 0,3 artarken inşaat sektörünün ise yüzde 5,3 azaldığını;ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değerinin ise yüzde 4,5 arttığını belirtti.

İş dünyasının yapılan desteklerden olumlu olarak etkilendiğinin altını çizen Gülsoy; ?2018´in sonlarında başlayan yeniden iyileşme süreci, 2019´un daha umutlu olacağına işarettir. Bizler eskisinden daha kararlı, daha azimli bir şekilde çalışarak üretim yapmaya, ürettiğimizi satmaya, sattığımızı yeniden kâra çevirmeye odaklanmalıyız.Türkiye´nin de dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmesi için katma değeri yüksek ürünler ve yerli teknoloji alanında adımlar atması gerekmektedir. Özellikle 2018 yılı 3. çeyrekteki net ihracatın büyümeye 6,7 puan ile son 10 yılın en büyük katkısını sağlaması,2019 yılının daha verimli geçeceğine olan inancımızı artırmıştır.? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları