BAŞKAN GÜLSOY,

BAŞKAN GÜLSOY,

?CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK İHRACATI GERÇEKLEŞTİ?

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, hükümetin açıkladığı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede Cumhuriyet tarihimizin en yüksek yıllık ihracatının gerçekleştirildiğini vurgulayarak ?Bu olumlu gelişme, Türk ekonomisinin hedeflendiği gibi devler liginde ilk 10´a gireceğinin müjdecisi niteliğindedir" ifadesini kullandı?

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy yazılı bir açıklama yaparak hükümetin açıkladığı yıl sonu ihracat rakamlarını değerlendirdi. Başkan Gülsoy, açıklanan ihracat rakamlarına göre 168,1 milyar dolarla cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını ve yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen elde edilen bu başarının iş dünyasına yeni umut kapıları açtığını ifade etti.

2018 yılı ihracat rakamlarında yüzde 7,1 artış gösterildiğini belirten Başkan Gülsoy; "Cumhuriyet tarihimizin en yüksek yıllık ihracatı gerçekleşti. İhracatta yaşanan yükselişe karşın ithalattaki 4,6 düşüşle ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı bir önceki yıla göre 8,2 puan artış göstermiştir. Yıl içerisinde yaşanan tüm çalkantılara rağmen iş dünyasının azim ve sabrının sonucunda yaşanan bu olumlu gelişme, Türk ekonomisinin hedeflendiği gibi devler liginde ilk 10´a gireceğinin müjdecisi niteliğindedir" diye konuştu

Küresel anlamdaki olumsuz gelişmelere rağmen elde edilen bu başarının Türk Milletinin gücünün göstergesi olduğunu söyleyen Başkan Gülsoy, "Gözümüzü korkutmadan, paniğe kapılmadan yapabileceğimizin en mükemmelini yapmamız gerektiğini her fırsatta dile getirdik. Devlet milletine, millet devletine güvenirse atlatamayacağı sorun yoktur diye de özellikle vurguladık. Nitekim böyle de oldu. Bizler işimize baktık, ticaretimizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle Kayserimiz sağduyulu olarak işine dört elden sarıldı. Açıklanan rakamlar da bunun en güzel kantıdır. Türkiye genelinde Cumhuriyet rekoruna imza atılırken ilimiz de bu başarıdan nasibini aldı. Yapılan ihracat rakamlarına göre iller arasında 12. Sırada yer alan şehrimizde İhracatımız, Türkiye ortalamasının 1,5 katından daha fazla artış gösterdi. Özverili çalışmalarından dolayı iş dünyamıza ve ihracatçılarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." İfadelerini kullandı. Başkan Gülsoy açıklamasının sonunda Kayseri´nin elde ettiği bu başarıyı önümüzdeki süreç içerisinde daha da artıracağına inandıklarını vurgulayarak;"Kayseri olarak ihracatta kısa vadede ilk 10, uzun vadede ise ilk 5 içinde yer almak için azimle, sabırla çok çalışarak yeni pazarlara ulaşmalıyız. Hak ettiğimiz yere gelmek için bir an evvel Kayseri´ye lojistik merkezi kurulması elzemdir. Markalaşma ve ihracatın artması için ulaşımda kolaylık, önemli şartlardan olup Kayseri için otoban bağlantılı yollar, hızlı tren, raylı taşımacılık sistemi ve yeni bir havalimanı planı bir an evvel hayata geçirilmelidir" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"