BAŞKAN HİÇYILMAZ

BAŞKAN HİÇYILMAZ

KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİNİ KUTLADI

 Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan, 2014 yılı vergi rekortmenleri listesine ilişkin açıklamada bulundu. 

Kayseri´deki işletmelerin, önemli bir vatandaşlık görevi olan vergi konusunda Türkiye´ye örnek olduklarını belirten Hiçyılmaz, ?Vergi Dairesi Başkanlığı´nın açıkladığı en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesinde ilk 10 sırada; Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., Çinkom Çinko Kurşun Metal ve Madencilik San. Tic. A.Ş., Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Özkoyuncu Madencilik Metalurji İnş. San. Tic. A.Ş., Boytaş Mobilya San. ve Tic. A.Ş., Kayseri Metal Center San. Ve Tic. A.Ş., HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş., İstikbal Mobilya San. ve Tic. A.Ş. ve Merkez Çelik Sanayi ve Tic. A.Ş., Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. bulunmaktadır. 25 milyon 68 bin liralık vergi tahakkuku ile 1. sırada yer alan Kayseri Şeker Fabrikası başta olmak üzere, ilk 100 listesinde yer alan tüm işletmelerimizi, vergi konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum? dedi.
Başkan Hiçyılmaz, Kayseri´de 2014 yılında 8 bin 942 mükellef tarafından Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamesi verildiğini hatırlatarak, ?Kurumlar vergisi beyannameleri ile 2 milyar 032 milyon 233 bin 422 TL matrah beyan edilmiştir. Bu rakam 2013 yılına oranla yüzde 15 civarında artış göstermiştir. Tahakkuk eden 381 milyon 694 bin 571 TL´lik kurumlar vergisi ise 2013 yılına oranla yüzde 18 civarında artış göstermiştir. Vergi oranlarındaki bu önemli artışlar, Kayseri´nin ticaretinin ve sanayisinin ilerleme kaydettiğinin göstergesidir? diye konuştu.
Ödenen vergilerin şehrin gelişmesine ve büyümesine önemli katkı sağladığına dikkat çeken Hiçyılmaz, "Vergi; Devletin yükümlü olduğu sağlık, eğitim, güvenlik ve altyapı gibi hizmetlerinin gerçekleştirilmesinin temel taşıdır. Vergi, bir anlamda da milletin ihtiyaçlarının karşılanmasının sermayesidir" ifadelerini kullandı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da