BAŞKAN HİÇYILMAZ,

BAŞKAN HİÇYILMAZ,

ANKARA´DA DÜZENLENEN TİCARET ODALARI KONSEY TOPLANTISINA KATILDI

Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı Mahmut Hiçyılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun da yer aldığı, TOBB Ticaret Odaları Konsey Toplantısına katıldı.
Konsey üyelerinin katılımı ile Ankara´da düzenlenen toplantının gündeminin oldukça yoğun olduğunu belirten Başkan Hiçyılmaz, dış ticarette rekabet gücünün artması amacıyla, gümrük işlemlerinin hızlı ve kolay hale getirilmesi bakımından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışmalarının geldiği aşamanın konuşulduğunu belirtti.
Toplantının en önemli gündem maddelerinden birinin Çek yasasında değişiklik yapılması hakkında olduğunu belirten Başkan Hiçyılmaz, ?Kayseri Ticaret Odası Başkanı olarak, Çek yasasının değişmesi yönünde görüşlerimizi Konsey üyeleri ve Sayın Bakana açıkladık. Çekin güvenli alışveriş için büyük önem taşıdığını belirttik. Çek yasasındaki aksamaların giderilebilmesi açısından barkodlu çek uygulamasının gündeme geldiğini ancak yeterli ilgiyi görmemesinden dolayı çözüm olamadığını anlattık. Barkodlu çekin kullanımında günlük olarak bilgilere ulaşılabildiğini, 3 ay 6 ay gibi vadeli bir ödeme aracı olarak görülen çekte, günlük olan bilgilerin güvenliği sağlamadığını vurguladık. Çek yasasında hapis cezası ya da caydırıcılığı artıracak yapısal değişimin şart olduğu görüşümüz, konsey üyelerince de kabul gördü? dedi.
Hiçyılmaz, ?Tahkim konusu konsey toplantısında ele alınan bir diğer önemli konu oldu. Belirli miktardaki uyuşmazlıkların Odalar tarafından 3 aylık bir süre içinde çözülmesinin önünü açacak çalışmalara ilişkin görüşler ortaya konuldu. Bu konunun Hükümetin eylem planında öncelikli konular arasında yer alması bizleri sevindirmiştir? diye konuştu.
Mesleki eğitimin de Konsey toplantısında gündeminde yer aldığını kaydeden Hiçyılmaz, ?Meslek liselerinin başka bir deyişle Teknik Kolejlerin Odalara bağlanması ve yönetilmesine ilişkin konsey üyelerince görüşler açıklandı. Bu şekilde mesleki eğitim gören gençlerin, üretimin içinde yer almaları ve iş imkanlarının sağlanması konusunda, odaların müdahil olmasını önemli buluyoruz. Böylesine önemli bir konunun da eylem planı içinde yer alması, iş dünyası temsilcileri olarak bizleri mutlu etmiştir? ifadelerini kullandı.
Toplantıda, vergisini düzgün ödeyen mükellefe indirim uygulanması yönündeki taleplerin de gündeme geldiğini vurgulayan Hiçyılmaz, dış ticaretin artmasının mevcut ihracat mantığı ile sağlanamayacağının, bunun yerine inovasyon kültürünün toplumun her kesimine yayılması gerektiğinin üzerinde fikir birliği sağlandığını ifade etti.
Türkiye´nin büyüme trendinin kesintisiz olarak devam etmesi için yeni politikalara ihtiyaç olduğunun altını çizen Hiçyılmaz, öncelikli dönüşüm programlarının ve 2016 Eylem Planı´nın bunu sağlamak adına son derece önemli olduğunu söyledi.
Gümrük mevzuatının Avrupa Birliği müktesebatına uygun hale gelmesi başta olmak üzere Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında hazırlanan düzenlemelere ilişkin görüşmelerin yapıldığını da ifade eden Hiçyılmaz, Bakan Tüfenkci´ye, iş dünyasının sorunları ve bunların çözümüne ilişkin bilgiler aktardıklarını kaydetti.
TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısının, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci´nin katılımı ile daha önemli hale geldiğini belirten Hiçyılmaz, Bakan Tüfenkci´nin, Oda başkanlarını dikkatle dinlemesi ve çözüm noktasında yapıcı olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.
Başkan Hiçyılmaz, TOBB Ticaret Odaları Konseyi´nin 2016 yılı ilk toplantısının, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci´nin de katılımları ile Mart ayında yapılacağını sözlerine ekledi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları