BAŞKAN HİÇYILMAZ

BAŞKAN HİÇYILMAZ

?BANKALARIN FAİZ İNDİRİMİ KONUSUNDA ESNEK DAVRANMASI GEREK?

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, KOBİ´lere verilecek desteklere ilişkin değerlendirmede bulundu. Üretimin ve kalkınmanın özel sektör eliyle olduğunu ve böyle devam edeceğini belirten Başkan Hiçyılmaz, Türkiye ekonomisinin yüzde 70 gibi büyük bir bölümünü üstlenen KOBİ´lere yeni desteklerin verileceğinin açıklamasının sevindirici gelişme olduğunu vurgulayarak ?Kredi desteğinin yalnızca devlet eliyle değil özel bankalar eliyle de sağlanması gerekmektedir. Bankaların faiz indirimi konusunda esnek davranması iş dünyasının beklentisidir? ifadesini kullandı?
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, KOBİ´lere verilecek desteklere ilişkin değerlendirmede bulundu. KOBİ´lerin ekonomik faaliyetlerin omurgasını oluşturduğunu ifade eden Hiçyılmaz, ?Türkiye´deki istihdamın yüzde 90´ından fazlası KOBİ´ler eliyle sağlanmaktadır. KOBİ´lerimizin ihracatın yüzde 60´dan fazlasını yaptığını da dikkate alırsak, yeni desteklerin sağlanması bu yapının daha güçlü hale gelmesine katkı sağlayacaktır? değerlendirmesinde bulundu?.
Devletin, Kredi Garanti Fonu´nu kullanarak 17 milyar liralık yeni kredi imkânı sağlayacak olmasını olumlu karşılayan Hiçyılmaz, ?Bu kredinin KOBİ´lerce kullanılması piyasadaki hareketliliği artıracaktır. Düşük faizli kredi kullanım imkânı KOBİ´lerimiz için de önemli bir avantajdır. KOBİ´lere bir milyar 100 milyon karşılıksız destek verilmesi de ayrıca büyük önem arz etmektedir. Piyasadaki faizlerin yarısı kadar faizle bu kredilerin kullanımı, ekonomik canlanmanın hızlanmasına da olumlu şekilde yansıyacaktır. Kredi desteğinin yalnızca devlet eliyle değil özel bankalar eliyle de sağlanması gerekmektedir. Bankaların faiz indirimi konusunda esnek davranması iş dünyasının beklentisidir. Böyle bir gelişme yeni yatırımların önünü açacaktır? ifadelerini kullandı.
Asgari ücret konusunda 2016 yılında işverenlere verilen prim desteğinin 2017 yılında da devam edecek olmasını olumlu karşıladıklarını belirten Hiçyılmaz, ?Hükümetimizin ekonomik hareketliliği sağlayacak bu büyük adımları bizlere moral kaynağı olmaktadır. Bu icraatlar, Türkiye´de istihdamın ve ihracatın artmasını sağlayacaktır. Türkiye, son 27 çeyrektir ortalama yüzde 5,1 hızla kesintisiz büyümektedir. Bu oranın daha yukarılara çıkması için atılan adımlara yenilerinin eklenmesi beklentimizdir? diye konuştu.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları