BAŞKAN HİÇYILMAZ

BAŞKAN HİÇYILMAZ

?KADINA YÖNELİK AYRIMCILIĞI VE ŞİDDETİ REDDEDİYORUZ?

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklmada ?İnsan hakları mücadelesinde, kadına yönelik her türlü ayrımcılığı; kadının emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik şiddeti reddediyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, açıklamasında, 25 Kasım gününün, 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildiğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi´nin hazırlandığını ifade eden Hiçyılmaz, ?Kadına yönelik şiddetin bu bildirgede kapsamlı bir şekilde tanımlanmıştır. Bildirgede belirtildiği gibi şiddet sadece fiziksel olarak uygulanan güç değil, psikolojik olarak da uygulanabilen bir eylem niteliği taşımaktadır? değerlendirmesinde bulundu?
Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmanın ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile mümkün olabileceğini belirten Hiçyılmaz, ?Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda sadece devlete değil; sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere, siyasi partilere, sendikalara büyük görev düşmektedir. Ortaya konulacak koordineli işbirliği ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve farklı adımlar atılabilmesi mümkündür? diye konuştu.
Başkan Hiçyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve demokrasiyi yerleştirmek için kadına yönelik ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak üzerimize düşen bir görevdir. Kadınlara yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz unutulmamalıdır. İnsan hakları mücadelesinde, kadına yönelik her türlü ayrımcılığı; kadının emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik şiddeti reddetmekteyiz. Bu düşüncelerle, Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü´nün adına yakışır bir şekilde tüm dünyada kadınların uğradıkları şiddetin ortadan kalkmasını temenni ediyorum.?



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ