BAŞKAN HİÇYILMAZ´DAN

BAŞKAN HİÇYILMAZ´DAN

DÜNYA TASARRUF GÜNÜ MESAJI

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, her yıl 31 Ekim´de kutlanan Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ?Tasarruf etmek insanlar ve ülke ekonomileri için büyük önem taşımaktadır? dedi.
Tasarrufun, hem ülkenin hem de o ülke insanlarının ulaştığı olgunluğun bir göstergesi olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, ?Tasarruf kelimesi genellikle tüketmemek gibi algılanmaktadır. Ancak tasarruf etmek israf etmemek, mantıklı tüketmek veya maliyet odaklı yaşamak anlamına gelmektedir? diye konuştu.
Özel tasarrufların büyümenin asıl kaynağı olduğunu belirten Hiçyılmaz, ?´Tasarruflar yapılacak olan yatırımlara yetmiyorsa ülke borçlanmak durumunda kalmaktadır. Borçlanma başladığı zaman da önünü almak çok zor hale gelmektedir. Bugün birçok ülke borç riski altındadır. Türkiye´de bu riski yaşamaktadır. Merkez bankası verilerine göre, Türkiye´de özel sektörün dış borcu 226 milyar dolar civarındadır. Özel sektörün ciddi bir borç yükü altında olduğu gerçektir? ifadesinde bulundu.
Bu borçlanmanın sebebinin tasarrufların yetmemesi olduğunun altını çizen Hiçyılmaz, ?Devletin vatandaşın cebindeki kullanılabilir geliri arttırabilecek şekilde politikalar yürütmesi beklenmektedir. Bu sebeple vergi politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde tasarruf artırılabilecektir. Artan tasarruflar sayesinde Türkiye´nin geleceği için önem taşıyan ileri teknoloji içeren üretim daha fazla yapılabilecektir? şeklinde konuştu.
Tasarrufun yalnızca parasal bakımından sağlanmayacağını, başka şekillerde de tasarruf yapılabileceğini de kaydeden Hiçyılmaz, ?Günümüzde enerji kaynakları giderek azalmaktadır. Enerji tasarrufunda herkesin sorumluluk alması gerekmektedir. Enerjide zorunlu tasarruf her zaman gündemimizde olmalıdır. Boşa yanacak bir lambanın tükettiği enerji bile geleceğimizi olumsuz etkileyecektir? ifadelerini kullandı.
Türkiye´nin gelişen ve büyüyen sayılı ülkeler arasında yer aldığını hatırlatan Hiçyılmaz, ?Yakaladığımız gelişme ivmesinin kaybedilmemesi için herkesin mümkün olduğu kadar tasarrufa yönelmesi ve tasarrufunu bilinçsiz bir şekilde tüketime değil, daha verimli olabilecek yatırımlara yöneltmesi gerekmektedir. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde bu durumun payı büyük olacaktır? dedi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ