BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

GÜRPINAR KÖY ODASI YENİDEN HİZMET VERECEK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu´nun yerleşim alanlarında vazgeçilmezi olan KÖY ODALARININ yok olmaya başladığını ancak GÜRPINAR KÖY ODASININ yine hizmet vereceğini söyledi.
Melikgazi şehrinin semtlerinde yer alan KÖY ODALARININ hem ihtiyaçtan hem de yerel kültür ve mirasın yaşatılması açısından aslına uygun olarak inşa edileceğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılından beri tarihi ve kültür yapılarının bakımı ve onarımı günümüz hizmetine kazandırıyoruz. Gerçekleştirilen çalışma ile de adeta açık alan arkeoloji müzesi olan şehrimizde Anadolu´nun kültür ve sanat mirası gelecek kuşaklara aktarılmaktadır. Yöreye özel giyim, yemek, ev eşyası gibi değerlere sahip çıkıldığı gibi yine bölgeye özel mimari yapılar ve ortak değerlerde koruma altına alınmaktadır. Melikgazi şehrinin Mahallelerinde yer alan KÖY ODALARI günün şartları gereği kullanılmadığından yıkılmaya yüz tutmuş yapılardı. Belediye olarak halkın isteği üzerine bu KÖY ODALARINI aslına uygun olarak onaracağız. Yine bu KÖY ODALARINDA güzel sohbetler edilecek, dostluklar perçinleşecek, paylaşım ve kardeşlikler tesis edilecektir. Mahalli oyunlar oynanacak ve misafirler ağılanacaktır. Hem yöre insanlarımız kendi kültürünü yaşarken, mahalleli olarak birlikteliğini sağlamlaştıracak hem de ortak değerlerde buluşacaklardır. Diğer tarafından Anadolu Kültür mirası yaşatılmış olacaktır. Yöre halkına hayırlı olsun ? dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Bakım, onarım ve yenileme çalışması yapılacak olan GÜRPINAR KÖY ODASININ bir başlangıç olduğu mahalle değirmenleri, mahalle toklukları, mahalle harman yerleri gibi yapıları Anadolu kültüre mirasına kazandıracaklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü