BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK

BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK

?ANKETLE HEMŞEHRİLERİMİZİN TALEPLERİNİ ÖĞRENECEĞİZ?

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´de huzurlu bir şekilde geçen Ramazan ayı ve Bayram sonrası yeni haftaya yeni dönemi planlayarak başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcılarıyla birlikte bir toplantı yapan Başkan Çelik, daha güzel ve daha modern bir Kayseri için gece gündüz çalışacaklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları ile bir toplantı yapan Başkan Mustafa Çelik, öncelikli olarak bu yıl içinde yapılacak işleri masaya yatırdı. Haftalık olağan toplantıda yatırım ve projeleri sürekli gözden geçirdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, yaptıkları anket çalışmasıyla da halkın önceliklerini aldıklarını söyledi. Başkan Mustafa Çelik şöyle konuştu: "Halkımızın bizden öncelikli beklentilerini öğrenmek için anket çalışması yaptırıyoruz. Birkaç gün içinde anket neticeleri çıkacak. Böylece hemşehrilerimizin öncelikli taleplerini öğreneceğiz. Yaptığımız bu anket bize yol gösterecek. İlk gelen veriler ulaşım ve kentsel dönüşümün ön planda olduğunu gösteriyor."

Yaptıkları anket çalışmaları neticesinde önümüzdeki günlerde ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerini ağırlık vereceklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşümün en önemli ayakları olan Sahabiye ve Şehir Parkı projelerine ilişkin de bilgiler verdi. Başkan Çelik şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde ulaşım ve kentsel dönüşüm en önemli çalışmalarımız olacak. Ulaşımda, köprülü kavşak çalışmaları, yeni açılacak geniş yollar, ana arterler, ulaşım master planı gibi projeler var. Kentsel dönüşlümde de hem Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yaptığımız projeler, hem de ilçe belediyeleri ile birlikte yürüteceğimiz dönüşüm projeleri bizi bekliyor. Bunların başında Sahabiye projesi bulunuyor. Sahabiye Projesiyle ilgili mimarlık ve tasarım ofislerinden gelen projelerin sunum işlemleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde bu projeleri masaya yatırıp inceleyeceğiz ve yeni revizyonlar isteyeceğiz. Daha sonra da halka sunarak uygun görülen projelerle yolumuza devam edeceğiz. Proje çalışmaları sürerken sahadaki ölçümleme çalışması da devam ediyor. Ölçümleme çalışmalarımızda ilk üç bölge bitti, dördüncü bölge il ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere. Hava mania kotlarıyla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar biraz zamanımızı alacak; ama birkaç ay içinde bunları da bitiririz. Sadece Sahabiye değil Havaalanı´nın üzerindeki cephanelik arazisinin daha doğuya taşınarak orada rezerv alan oluşturulması çalışmamız da var. Bu çalışmayla oluşturulacak rezerv alan Yeşilmahalle-Sancaktepe-Boztepe Mahallelerinin ıslah edilmesini de mümkün kılacak. Bu çalışmaları yaparken hükümetimizden de destek alacağız. Hem Sayın Bakanımız Taner Yıldız, hem Sayın Milletvekilimiz Mehmet Özhaseki hem de diğer milletvekillerimiz sürekli yanımızdalar ve projelerimizin takipçisi oluyorlar. Önümüzdeki günlerde Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Emlak ile ilgili işlerimiz için Ankara´da olacağız. Savunma Bakanlığı ile en büyük projelerden biri olan Hava İkmal Şehir Parkı´nı görüşeceğiz. Şehir Parkı için ön protokoller tamamlandı. Ankara´da Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile üçlü protokol imzalayarak projeyi hayata geçirme çalışmalarına başlayacağız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Türkiye´nin en büyük şehir parklarından biri olacak olan Hava İkmal Şehir Parkı´nın yanı sıra yeni kent ormanları oluşturma projelerinin de bulunduğunu söyledi. Başkan Çelik, "Yeşil alan çalışmalarımız Keykubat ve Taşhan´daki Kent Ormanları ile devam edecek" diye konuştu.

Kent merkezinde yatırımları yerinde gören, planlama toplantıları yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ilçelere de özel önem veriyor. Daha önce tüm ilçeleri ziyaret eden Başkan Çelik, önümüzdeki haftadan itibaren ilçelere bir kez daha gidecek. İlçelerde hem belediye başkanlıklarını hem kaymakamlıkları ziyaret ederek hizmet ve yatırımlara ilişkin beklentilerini alacak olan Başkan Çelik, "Hem belediye başkanları, hem kaymakamlar, hem de diğer yetkililerle görüşerek taleplerini alacağız. Ayrıca mevcut yatırımları yerinde inceleyeceğiz. Bu arada daha önce muhtarlardan topladığımız talepleri de yerine getireceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik önümüzdeki günlerde hayata geçirecekleri projeler arasında beş önemli sosyal projenin de olduğunu belirtti. Önümüzdeki dönemde çok önemli işlerin kendilerini beklediğini ifade eden Çelik, "Sosyal anlamda beş ayrı büyük proje hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra gençlik ve sporla ilgili projelerimiz var. Ayrıca bize bağlı şirketlerin yeni yol haritasını planlayacağız. Tüm bu işleri yaparken kale içi, Kayseri Lisesi, köprülü kavşaklar, ilçelerdeki yatırımlar gibi devam eden projeleri de takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çok iş var. Gece gündüz demeden kolları sıvayıp çalışacağız ve tüm ekibimizle birlikte bu projeleri halkımızın hizmetine sunmak için gayret edeceğiz" diye konuştu.



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"