BAŞKAN PALANCIOĞLU,

BAŞKAN PALANCIOĞLU,

2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Palancıoğlu toplantıda, göreve geldiğinde verdiği birçok sözü gerçekleştirdiğini söyleyerek, 2018 yılında da hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

?Ben göreve başlayalı 4 yıl oldu. Bu süre içerisinde birçok projeyi hayata geçirdik.2018 yılında da durmadan devam edeceğiz.? diyen Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?Talas için gayretle çalışıyoruz. 2017 yılında birçok projeyi hayata geçirdik. Raylı Sistemi 6 ay gibi çok kısa bir sürede Talas´a kazandırdık. İnşallah 2018 anayurt hattının gerçekleştiği yıl olacak. Şehit Furkan Doğan Yurdu´ndan başlayıp, Tavlusun Caddesi´nden oradan da 15 Temmuz Kampüsünün arkasından, Otobüs İşletme Amirliğine giden güzel bir hattı da Talas´a kazandırmış olacağız. Bununla birlikte toplu taşıma ile ilgili büyük bir sorun da aşılacak. Çocuklarımız ve kadınlarımız için güzel bir uygulama başlattık. Bayanlar eğitim almak spor yapmak istiyorsa kadın kültür merkezimize başvurabilirler. Ayrıca kapalı çocuk parkımız ailelerin çocuklarını saatlik bırakabileceği bir mekan. 5 tane ATM´li taksi duraklarını Talas´a kazandırdık. Sayıları 11´e çıkan şuan 8 tanesini tamamladığımız güneş enerjili WC- Abdesthane yaptırdık.? dedi.

Göreve geldiğinde Talas´ın en önemli problemlerinden bir tanesinin eğitim olduğunu ve bunu büyük oranda çözdüklerini vurgulayan Başkan Palancıoğlu şunları kaydetti:

?Bu sorunu çözerek Talas´ta 6 tane yeni okulu hizmete açtık. Yeni imar revizyonu ile de 13 tane yeni okul alanı çıkardık. 2 tane sağlık ocağı yaptık, 2´sinin de temelini attık tamamlanmak üzere inşatları devam ediyor. Bu sene içerisinde açılışlarını yapacağız. Başka bir rekor hizmetimizde camilerimiz. Şuana kadar tam 8 camiyi Talas´a kazandırdık. 6 tanesinin açılını yaptık 2´sininde açılışını çok yakın zamanda yapacağız. 3 cami projemizi de hazırlıyoruz. Dönem içerisinde nasip olursa 11 camimizi tamamlamış olacağız.  Bu dönem içerisinde 3 tane de futbol sahası kazandırdık. Mahallelerimize 10 tane fırın yaptık. Ali Dağı 360 Derece Projesi´nde 10 kilometrelik yolu itfaiye yolu olarak açmıştık. Burada binicilik, bisiklet ve yürüyüş parkuru hazır oldu. Şuanda alt yapısı bitme aşamasında. 2018´in yazı itibariyle buradaki projeyi tamamlamış olacağız.?

Bir biri ardına yapılan projeleri sıralayan Başkan Palancıoğlu, Talas´ın alt yapısında önemli bir değişiklik yaptıklarını belirterek, ?Talas tarihinde en çok alt yapıya önem veren belediye olduk. Sadece KASKİ´den örnek verecek olursak 49 km´lik kanserojen asbestli içme suyu hattı vardı. Bunun 48 km´si yenilendi. 1 km´sini de bu yıl içinde belediyemiz yenilemiş olacak. Süleymanlı Mahallemize 1 MW´lık güneş enerji santrali kurduk. Martta açmamıza rağmen şuana kadar 900 bin TL belediyemize kazancı oldu. 30 yılda belediyemize hizmet edecek bir proje. Araç filomuzu yeniledik. Yaklaşık 7 milyon TL´ye mal olan bir satın alma işlemi gerçekleştirerek belediyemize kazandırdık. Yollara kaldırımlara parklara büyük önem veriyoruz. 2018´de 21 tane yeni park yapacağız.? diye konuştu.

Kayseri ve Türkiye´ye örnek olacak en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi de İmar Revizyonudur.? diyen Palancıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

 ?2017 yılı itibariyle Talas´ın önü açılmış oldu. İmarla ilgili sorunlar çözüldü, inşallah bundan sonra Talas büyük oranda değişecek. Yolların genişlediği, yeşil alanların arttığı nitelikli binalar Talas´ta olacak. Tarihi eserlerin olduğu bölgelere sahip çıkıyoruz. Talas´ın en eski mahallesi olan Tablakaya´yı ayağa kaldırdık. 40 yıllık alt yapını değiştirdik ve sokak sağlıklaştırmasını yaptık. Eski belediye binasının alt katını nikah salonu üst katını kabul evi yaptık. 7-24 Kütüphane projemiz, Kayseri´nin geleceğine hitap eden çok önemli bir projemiz. Bu kapsamda da Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 24 saat 365 gün açık olacak. 8 bin metrekare alanda yapılacak olan, sosyal etkinliklerin olduğu güzel bir tesis olacak. Bahçelievler´e yapılan Sosyal Yaşam Merkezimizi de tamamlayarak bu yıl içerisinde açmayı planlıyoruz. Kırsal alanlara da sosyal tesisler yapıyoruz.  Renkli bir etkinlik olarak ilk defa yaptığımız salça günlerimizde bu yıl tam 1.150 aile salça kaynattı. Tam 3 hafta boyunca 24 saat hizmet verdik. Toplamda 10 bin kişi birlik ve beraberlik içerisinde bu hizmetimizden yararlandı. Çalışmalarımız bu yıl içerisinde de özveriyle devam edecek.?

Başkan Mustafa Palancıoğlu gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü de tebrik ederek,  ?Bu vesile ile de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Basın çok önemli bir rol oynuyor. Basınla birlikte Türkiye´nin kalkınması mümkün olabilir.  İnşallah Kayseri basını da üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapacaktır.? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"