BAŞKAN PALANCIOĞLU´DAN

BAŞKAN PALANCIOĞLU´DAN

GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Kolejinde düzenlenen "Erciyes Buluşmaları" kapsamındaki konferansta öğrencilere altın öğütlerde bulundu.
Konferansa Hakka Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Gündüz, Erciyes Eğitim Kurumları yönetim kurulu üyeleri İrfan Birol ve Ruhi Altay, lise müdürü Sebahattin Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Sohbet havasında ve samimi şekilde gerçekleşen konferansta konuşan Başkan Palancıoğlu, gençlere gelecekleriyle ilgili birçok konuda önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Palancıoğlu, öğrencilere kendilerini iyi anladığını belirterek "Hem bu ortamlara hem sizlere yabancı değilim. Benim de 4 çocuğum var bunlardan 3´ü okula gidiyor. Bu nedenle sizlerin psikolojinizi ve durumunuzu gayet iyi anlıyorum. O yüzden sizlerin geleceğinizi nasıl planlayacaksınız, nelere dikkat edeceksiniz bunlarla ilgili tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.
Gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, "Öncelikle çile çekmek lazım. Rahatlık ve konfor içinde bir şeyleri başarmak mümkün değil. Mesela gecenin bir yarısı kalkıp uyanmak, yatmak, kalkmak, el yıkamak gibi 4 kelimenin İngilizce karşılıklarını uykunuzdan feragat ederek öğrenirseniz bir daha unutmanız mümkün değil. Çünkü çile çekerek dertlendiniz. Ama cebinize 10 kelime yazıp televizyon karşısında İngilizce öğrenmeye çalışırsanız kısa süre sonra unutursunuz. En önemli konu ne yaparsanız yapın, gecenizi gündüzünüze katın, onu yoğun olarak çalışıp öğrenin ve bir daha o konuya geri dönmeyin." diye konuştu.
Başkan Palancıoğlu, "Bazen insanlar bir yıl bir yere bir şeyler öğrenmek için gider bir faydası olmaz, ama karşısına bir kişi çıkar 5 dakika dinler ve hayatları değişir. Sizlerden tek istenilen şey çalışmanız. Cep telefonlarından çok fazla müzik dinlemeyin. İnternette gereğinden fazla saatlerce zaman harcamayın. Bakın bunların yerine Büyükşehir Belediyesinin, Talas Belediyesinin diğer belediyelerin çok faydalı kültür sanat programları var onlara katılın. Belki buradaki 10 kişi söylediklerimden etkilenecek hayatları değişecek. Başka bir kişi gelip konuşacak 3 kişinin daha hayatı değişecek. Ama gönül ister ki hepinizin hayatına yön verecek kendiniz için, ülkemiz için, İslam için, hırslanıp dertlenecek etkiyi sağlayabilelim." şeklinde konuştu.
Konferans Başkan Palancıoğlu´na gençler tarafından çiçek takdim edilmesinin ardından sona erdi.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ