BAŞKAN PALANCIOĞLU´NDAN

BAŞKAN PALANCIOĞLU´NDAN

MECLİS ÜYELERİNE BRİFİNG

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden hizmetleri gezerek belediye meclis üyelerine görsel brifing verdi. 2.5 yılda Talas merkezde gerçekleştirilen hizmetlerin bir kısmını meclis üyeleriyle birlikte inceleyen Başkan Palancıoğlu, hizmet çıtasını daha da yükseklere taşıdıklarını belirterek Talas´ı örnek bir ilçe haline getirdiklerini söyledi.

Yapılan hizmetleri yerinde inceleyen Başkan Palancıoğlu, Meclis üyelerine verdiği brifinge ilk olarak belediye ek binasını gezdirerek başladı. Daha sonra yol ve kaldırım çalışmalarını gösteren Başkan Palancıoğlu, Türkiye´de ilk ve örnek proje özelliği ile ödüllü Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi binasını tanıttı. Yakın zamanda hizmete açılacak tesisle ilgili bilgiler veren Başkan Palancıoğlu, ?Bu tesiste kadınlarımız eğitim ve spor hizmeti alırken çocukları da profesyonel bakıcılar tarafından kreşimizde zaman geçirecek.? dedi. Daha sonra Tablakaya Mahallesinde yapımı devam eden Sokak Sağlıklaştırma Projesini gezdiren Başkan Palancıoğlu, Tarihi Talas´ı ayağa kaldırdıklarını söyledi.

Görsel brifing yapımı tamamlanan okullar, camiler, ATM´li taksi durakları, yeni nesi oyun gruplu parklar, sağlık tesisleri gibi hizmetlerin gezilmesinin ardından fayton büfede sona erdi. Görsel brifingle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Mustafa Palancıoğlu, ?Meclis üyelerimize ilçemizde yapmış olduğumuz belediye faaliyetlerini içeren gezi düzenledik. AK Parti ve MHP meclis üyelerimiz görsel brifingimize katıldılar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her ay meclis toplantılarına katılıyorlar. Aktif bir şekilde Talas için karar alıp, imza atıyorlar. Bu brifingimizle imza attıkları işleri yerinde inceleme imkanı sağladık. Bu kapsamda yeni yapılan, belediye ek binası, Kapalı Çocuk Parkı Ve Kadın Kültür Merkezi, yollar, kaldırımlar, camiler, okullar, sağlık ocakları, parklar, ATM´li taksi durakları, restorasyon çalışmaları gibi farklı uygulamalarımızı meclis üyelerimize gezdirerek bilgilendirdik. Bu çalışmalarda emeği geçen personelimize ve başta büyükşehir belediyesi olmak üzere yatırımcı ve altyapı kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.? dedi.

Talas´ın nüfus artış hızının sürekli yükseldiğini belirten Başkan Palancıoğlu, ?Talas´a yapılan yatırımlar ne kadar yaparsanız yapın yeterli olmuyor. Bu yüzden gece gündüz çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte performansımızın çok üzerinde çalışıyoruz. Talas 150 bin nüfusa yaklaşmış durumda. Yüzde 8´lik oranla Türkiye´de nüfus artışlarının en çok olduğu yerlerin başında geliyor. Bu hıza da biz yetişmeye çalışıyoruz. Son 2.5 yılda yapılan okullar Talas tarihinde yapılan okulların yüzde 15´i kadar. 6 tane okulumuzun açılışını bu dönem yapıyoruz. Burada hayırseverlerimiz, Büyükşehirimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımızın katkıları var. 8 tane caminin temelini atmıştık. Bir kısmını açtık bir kısmını da yakın zamanda açacağız. 2 tane sağlık ocağını açtık. Şimdi üçüncüsüne de başlayacağız. Tabi parklar, yeni nesil oyun grupları, yollar, asfaltlar gibi hizmetlerle belediye faaliyetleri son gaz devam ediyor. Talas çok tercih edilen bir ilçe haline geldi. Bizim amacımız bu vatana millete en iyi şekilde hizmet etmek. Hizmet çıtasını daha da yükseklere çıkarmak istiyoruz. Talas örnek bir ilçe. Avrupa konseyi, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği gibi birçok projede pilot ilçe konumundayız. Temsil kabiliyetimiz yüksek. Vatandaşlarımızın rahatı konforu içinde en iyi şekilde çalışıyoruz. İnşallah memnun ediyoruzdur. Vatandaşlarımızın dualarını ve desteklerini her zaman bekliyorum.? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"