BAŞKAN AKAY;

BAŞKAN AKAY;

KAZAKİSTAN’IN BÖLGESEL YATIRIM İŞ FORMUNDA KONUŞTU

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve KazakhInvest ev sahipliğinde 10 Kasım 2019 tarihinde İstanbul TheRitz-Carlton otelinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı AskarMamin'in teşrifleriyle Türkiye-Kazakistan İş Forumu düzenlendi.

Türkiye-Kazakistan İş Forumunda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Türkiye-Kazakistan ekonomik ilişkilerini en üst düzeye çıkarmak misyonu iş insanlarımıza aittir. İş insanlarımızı Kazakistan'daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye ve Kazak kardeşlerimizle yeni ortaklıklar kurmaya davet ediyorum." dedi.

Forumda, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de yer aldı.

İş formunun “Kazakistan’ın Bölgesel Yatırım Fırsatları Ve Özel Ekonomi Bölgeleri” Oturumuna Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmacı olarak katıldı.

CNN Türk’den  Deniz Bayramoğlu  moderatörlüğünde  düzenlenen “Kazakistan’ın Bölgesel Yatırım Fırsatları Ve Özel Ekonomi Bölgeleri”  oturumunda, Karaganda Bölge Vali Yardımcısı AlmasAydarov, Kuzey Kazakistan Bölge Vali Yardımcısı DaurenJandarbek,Türkistan Bölge Vali Yardımcısı MeyrjanMırzaliyev, Astana Teknopolis Özel Ekonomi Bölgesi Yönetici Şirketi Başkanı Ardak Dosanov, Coca-Cola İçecek A.Ş. Kurumsal İlişkiler Müdürü Burcu Coşkun,Pavlodar  Özel Ekonomi Bölgesi Yönetici ŞirketiBaşkanı AlbekNesipbekov, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Ulusal Gaz Kimya Sanayi Teknoparkı Özel Ekonomi Bölgesi Yönetici Şirketi Başkanı Aslan Kalabayev, Çukurova Kağıt ve Ambalaj Grubu Grup Genel Müdürü İsa Doğanlı konuşmacı olarak katıldı. Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Birinci YardımcısıAidarbekSaparov, Kayseri Şeker Türkiye’nin en önemli yüksek üretim kapasitesine sahip Şeker Fabrikalarını birleştirmektedir. Kayseri Şeker ile Pavlodar bölgesine kurulacak şeker fabrikası için danışmanlık hizmeti talep etiklerini söyledi.

Kazakistan’ın Bölgesel Yatırım Fırsatları Ve Özel Ekonomi Bölgeleri  oturumunda konuşan Başkan Akay;  Kayseri Şeker’in Şeker Pancarının stratejik bir ürün olduğu ve Şeker Pancarı tarımının önemi ve  Şeker Fabrikalarının sanayi sektöründe lokomotif görevi üstlenmesi yanında Türk Şeker sektöründeki rol model çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Forum kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Kazakistan Başbakanı AskarMamin, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliklerinin artması amacıyla mali değeri yaklaşık bir buçuk milyar dolar olan 18 ayrı başlık altında özel sektör alanına dair anlaşmaların imza törenine de eşlik ettiler.

İş Formuna,Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akayile birlikte Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtezde katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı