BAŞKAN BAĞLAMIŞ BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN BAĞLAMIŞ BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARINI DEĞERLENDİRDİ

“ÜRETİCİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ”

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış’ın geçtiğimiz günlerde kırmızı et üreticilerinin yaşadığı sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamaya Et ve Süt Kurumundan sevindirici haber geldi . Başkan Bağlamış Et Süt Kurumunun büyükbaş hayvan fiyatlarında artışa gittiğini belirtti.

Başkan Bağlamış, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “ Kayseri Ticaret Borsası olarak gerek medyada, gerekse kamuoyunda dile getirdiğimiz karkas et fiyatlarındaki artış bir nebze olsun üreticimizin yüzünü güldürmüştür dedi. Başkan Bağlamış yapmış olduğumuz girişimler sonucunda üreticimizin sesine ve bizlere kulak verilmiştir. Kırmızı et üreticilerimizin sıkıntılarını ilgili Kurumlara ve Bakanlığımıza sürekli iletiyoruz. Bu konuda yaşanan gelişme Kırmızı Et üreticilerimiz tarafından olumlu karşılanmıştır. Bizler Kayseri Ticaret Borsası olarak her zaman üreticimizin ve üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kamuoyunda gündeme getirdiğimiz konunun ardından Nihayet Et Süt Kurumu sesimizi duyarak karkas et fiyatlarında artışa gitmiştir. Biz sadece bu konuda değil üreticimizin her probleminde üreticinin yanında olup sesi olacağız” dedi.

Başkan Bağlamış, şöyle devam etti: “Kırmızı et üreticilerimiz emeklerinin karşılığını alamıyordu bizler geçtiğimiz günlerde gerek sosyal medyada, gerekse basında üreticinin sorununu sürekli dile getirerek yetkili makamlara sıkıntılarımızı iletmiştik, yaşanan sürecin ardından nihayet ESK konuya duyarsız kalmayarak sesimize kulak verdi. Borsamızın girişimleri sonucunda üreticimizin 2 yıldan beri eksiye doğru giden durumunu nihayet çözdük. İşletmeler sattığını yerine koyamıyor ve zor şartlar altında üretmeye devam ediyordu ve ürettiğinin karşılığını alamıyordu. Bizler de Kayseri Ticaret Borsası olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'na besicilerin sorunlarını ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporları sürekli iletiyorduk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda nihayet sesimiz duyuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz, umarız bundan sonra yaşanan gelişmelerle birlikte et üreticimizin bir nebze yolsun yüzü gülecek. Bizde üreticimizin daha çok üretmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"