BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, İNCESU MARİNA AÇILIŞINA KATILDI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, İNCESU MARİNA AÇILIŞINA KATILDI

KAYSERİ İÇİN İHALESİ YAPILAN PROJELERİ ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Marina açılışına katıldı. Marina açılışında konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri yatırımları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Haber Gİriş

Gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, önceki dönem Enerji Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açıklamalarında verdiği bilgilerde birlik duygusuna ve bu duygu ile harekete geçmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi; “Öncelikle hakikaten bir dost meclisi anlamında böyle güzel bir ortamda, AK Partimizin de 19 yaşına girdiği, 19’uncu yıldönümünün kutlandığı bu güzel günde, Cuma gününde bize Cenab-ı Allah güzellikleri yaşatıyor. Sağolsun bakanımızın ayağı bereketli geldi. Kayseri’de hayırsever dostumuz, büyüğümüzün yapmış olduğu cami, Sahabiye Mahallemizde hizmete sunuldu. Ardından Melikgazi Belediyemizin yapmış olduğu ve temelini atıp başlamış olduğu bir sosyal tesisin çalışmasını paylaştık. Şimdi de buraya geldik. İncesumuzdaki bu güzel eser, bu güzel çalışma, İncesumuza renk katacak olan, Organize Sanayimize gelen vatandaşlarımıza ya da yurt dışından gelen misafirlerimizin huzur içinde yararlanacağı ve buradan istifade edeceği bir ortam oluşturacak olan bir tesis. Bu arada İncesu, 16 ilçe belediyeler içerisinde diğer belediye başkanlarım alınmasın ama adeta bir merkez belediye başkanlığı veya ilçesi olarak takdir edersiniz her türlü hizmetlerden yararlanınca bir miktar ister istemez niye İncesu diyorlar. Ama ne yapalım, İncesu, sayın bakanımızın buraya özel ihtimam göstermesi ile kendini, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin daha önceden sınırları içerisinde buldu. O açıdan Zekeriya Başkanımız da burada, değerli bakanım yaptığı hizmetlerden, uyum içerisinde yaptığı çalışmalardan dolayı onu da anmak isterim. Biz ülkemize, şehrimize, ilçemize bir çivi çakanı minnetle anarız. Hiçbir kimseyi dışlamayız. Bu bir nöbet meselesi. Dün Zekeriya kardeşimiz, bugün Mustafa kardeşimiz. Önemli olan birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız. Bu anlayış içerisinde şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz.”

 

İncesu Marina’daki konuşmasında Kayseri’ye yapılacak olan ulaşım yatırımlarına da değinen Başkan Büyükkılıç, 400’er milyon liralık yeni havaalanı binası ile Şehir Hastanesi doğrultusunda kurulacak olan tramvay hattı hakkında bilgiler verdi. Büyükkılıç şunları kaydetti; “Bakın çırpınıyoruz, diyoruz ki yıllardır özlemini duyduğumuz havaalanımızda 2 buçuk milyon potansiyel insanımızın gelip gittiği, Kapadokya’ya yolcu transferinde en önemli merkez olan bu yerde mevcut hava terminal binası bize yakışmıyor dedik. Allah’a şükürler olsun 10 Eylül’de temeli atılıyor. 400 milyon liralık bir proje hayırlı uğurlu olsun. Yine yıllardır çalışmaları yapılan, Ahmet Arslan Bakanımızın, Haseki Bakanımız marifet ile şehrimize getirilip protokolünün yapıldığı Belsin’den Şehir Hastanesi üzerinden hatırlanacağı üzere Nuh Naci Yazgan’ın oradaki Mobilya Kent diye bilinen o bölgeye 7 km’lik Şehir Hastanemizin de ulaşımını, konforunu arttıracak olan yaklaşık içerisinde 10 tane de vagonun olduğu, alt geçidin de içerisine üzerine eklendiği yine bir 400 milyon liralık tramvay hattı ihalesi yapıldı. Şükürler olsun inşallah yakında yer teslimi de yapılır ve o çalışma da başlamış oldu. Hepsi 800 sayın bakanım. Ellerinize sağlık.”

 

Başkan Büyükkılıç sürdürdüğü açıklamalarında, Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi’ne şehrimize ve ülkemize yaptığı hizmetlerin bir karşılığı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verilmesini istediklerini belirerek şunları söyledi; “Tabi ki bununla da bitmiyor. Millet Bahçesi. Daha önce hatırlanacağı üzere ihalesi yapıldı, imzalar da atıldı. Ve yakın zamanda da yer teslimi yapılacak. Tam 1 milyon 260 bin metrekare. Türkiye’de sayılı millet bahçelerinden. Buraya Recep Tayyip Erdoğan ismi yakışmaz mı? Yakışır. Kayseri Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor, o da Kayseri’yi seviyor. İşte böyle sevginin, muhabbetin olduğu bir yerde inşallah önümüzdeki Eylül meclisimizde ben inanıyorum ki tüm siyasi partililerimizin, ben inanıyorum ki şehrimize yapılan hizmetlerin kadirşinaslığı olarak oy birliği ile Millet Bahçesi’ne Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesinin doğru olacağı anlayışı içerisinde buna sahip çıkacağına inanıyorum. Yine aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı marifeti ile Camiikebir bölgesindeki düzenleme ile yapılacak olan çalışmayla da oradaki Camiikebir etrafı açılacak, o çalışmalar devam edecek. Evet İncesu-Hacılar komşu dimi? Erciyes’e çıkan bir yol var. Orada geçen yıllarda hatırlanacağı üzere 14 tane canımız, öğrencilerimiz maalesef Allah rahmet eylesin rahmetli oldu. İşte oraya da harcanacak olan 90 milyonluk liralık bir projenin de ihalesi yapıldı.  Karayolları Genel Müdürümüzle görüşmemizde bizlere bu müjdeyi verdi. İnşallah bizden beklenilen bir müjde var. Hızlı tren. Unutmayın sayın bakanım. İnşallah onun da müjdesini hep beraber paylaşacağımıza ben inanıyorum. O konuda da Cumhurbaşkanımızın Kayserimize her zamanki gibi sahip çıkıp bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağını ben buradan inşallah paylaşmak istiyorum. Biz sizleri seviyoruz, sizler bizlere sahip çıkıyorsunuz, biz sizlere minnettarız. 25 yıldır Kayserimizde bizim inancımız, kültürümüz ve felsefemizde olan bir anlayışı da bu şehre el ele gönül gönüle beraberce hizmet ediyoruz.”

 

Başkan Büyükkılıç, konuşmasının sonunda ise pandemi konusunda farkındalık olması için maskesini çıkarmadığını ifade ederek, bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"