BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

“BASININ GÜCÜ, BİZİM GÜCÜMÜZ DEMEKTİR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, “Basının gücü demek, bizim gücümüz demektir. Şehrimizde ne kadar güçlü basınımız olursa, bizlerde bir o kadar güçlü oluruz. Tüm basın çalışanlarının bu özel gününü kutluyor, en kalbi duygularımla selamlarımı gönderiyorum” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile yayımladığı mesajında basının kamusal görevlerinin başında temel işlevi olan bilgi verme görevi geldiğini belirterek, “Basınımız, yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü güç olarak biliniyor. Medya devletin organlarında yapılan faaliyetleri halk adına denetleyerek halka enformasyon veriyor. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini objektif, tarafsız bir şekilde demokrasimize katkı vererek devam edeceğine inanıyoruz” değerlendirmesinde  bulunup “Basının gücü, bizim gücümüzdür. Kentimizde ne kadar güçlü basınımız olursa, bizlerde bir o kadar güçlü oluruz. İnşallah hep birlikte tedbir ve kurallara uyarak Pandemi sürecini de atlatacağımızdan, eski günlere döneceğimizden hiç kuşkumuz yok. Bu arada Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, eski Kayseri mahallesindeki bir konağımızı Belediye Meclisi kararıyla Gazeteciler Cemiyeti’mize ‘Basın Müzesi olmak’ üzere tahsis ettik. Bu müzede, matbaa makineleri, eski fotoğraf makineleri ve daktilo gibi Kayseri basınının 110 yıllık tarihiyle ilgili veriler olacak. Cemiyetimizin bu konuda çalışmaları sürüyor. Basın tarihine ışık tutacak basın müzesini bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Mesajını noktalarken çok zor şartlarda görev yapan basın mensuplarının tespit ve önerilerini her zaman dikkate aldıklarını ve önemsediklerini belirten Büyükkılıç “Öncelikle görevini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet dilerken, basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla selamlarımı gönderiyorum.”diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı