BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

“HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN HİÇBİR ‘ENGEL’ YOK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, engellilerin her zaman yanlarında olduklarını ve bunu çalışmalara yansıttıklarını belirterek, “Hayatı paylaşmak için hiçbir ‘engel’ yok” dedi.

Başkan Büyükkılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlıklı her insanın aynı zamanda her an engelli adayı olabileceğinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, günlük yaşamda birlik olarak hayatı paylaşmak için hiçbir ‘engel’ olmadığını vurguladı.

Büyükşehir belediyesi olarak her zaman engellileri düşünen bir anlayışla hareket ettiklerini ve en son temelini attıkları spor salonunun engellilerin kullanımına uygun projelendirildiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama diğer vatandaşlarımız gibi katılım sağlamaları, fırsat eşitliği bizler için çok önemli. Bu kapsamda engelli bireylerimizi daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Her alanında farkındalık artırmayı amaçlayan anlamlı bir gün. Bizler Kayserimizde bu farkındalığı her zaman vurguluyoruz. Engelli kardeşlerimizden gelen taleplere her zaman öncelik veriyor, şehrimizde karşılaştıkları engelleri kaldırmak adına da çalışmalar yürütüyoruz. Son olarak, engelli vatandaşlarımız için tasarlanan yeni bir spor salonunun temelini attık. Erciyes Üniversitesi karşısındaki Engelsiz Yaşam Merkezi Kompleksi içerisinde yer alacak salonumuz önemli bir eksikliği gidermiş olacak. Özel vatandaşlarımızın spor yapmaları ve spora kazandırılmaları için her alanda olduğu gibi sporda da tüm engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Dünya Engelliler Günü’nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan hareket etmemiz gerekiyor. Engelli kardeşlerimizin günü kutluyor, fedakâr aileleriyle birlikte saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"