BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN GASTRONOMİ DALINDA “UNESCO” MÜJDESİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN GASTRONOMİ DALINDA “UNESCO” MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gastronomi alanında zenginliği ile bilinen Kayseri’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeye hak kazandığı müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık tarihi ve ticari geçmişiyle Türkiye’nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biri olan Kayseri’nin gastronomi şehri olarak da ön plana çıktığını belirterek, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı 2021 başvurusu değerlendirme sürecinin sonuçlandığını duyurdu.Bu kapsamda, belediye bünyesinde oluşturdukları UNESCO Komisyonu komitesinin ‘Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı’ sloganı ile uzun ve özverili çalışmalar yaptığını anımsatan Büyükkılıç, yapılan çalışmalar sonucu UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardıklarını müjdeledi.

Başkan Büyükkılıç, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yapılan değerlendirme ve teknik incelemeler sonucu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne alınmasına karar verildiğini vurguladı.

Lezzetin anavatanı Kayseri’yi turizm merkezi yapmak için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü “Tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa beşiklik etmiş ve her dönemde önemini koruyan kadim kentimiz Kayseri, gastronomi dalında da kendisini ispatlamıştır. Zirai, ekonomik, kültürel, ticari ve jeopolitik öneminin yanı sıra gastronomi alanında da sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemek, mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzete ve zenginliğe sahibiz. Tüm lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Bşakan Büyükkılıç sözlerinin sonunda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne dâhil olduklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm ekibe başvuru süreci boyunca göstermiş oldukları özveri, başarı ve emeklerinden dolayı teşekkürlerini ve tebriklerini iletti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi