KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

TOMARZA'DA KÂİNATIN KALBİ KÂBE-İ MUAZZAMA SERGİSİ AÇILDI

KAYSERİ ESERLERİNİ İSTİYOR

ANADOLU'DA 4 BİN SENE ÖNCE ASLAN YAŞIYORMUŞ

ANADOLU'NUN ÖZÜ AHİLİK SANAT SERGİSİ AÇILDI

BU MEZARLAR TARİHE IŞIK TUTUYOR

ARABALI SİNEMADA BU HAFTA 'TENET' FİLMİNİ GÖSTERECEK

BÜYÜKŞEHİR BÜLTENİ'NİN 51. SAYISI ÇIKTI

KAYMEK'İN SERGİLERİ İLÇELERDE

MOTOSİKLET TUTKUNLARI ERCİYES MOTOFEST'TE BULUŞTU

TALAS BELEDİYESİNDEN “YUNUS EMRE YILI”NDA MEHMET KEMİKSİZ KONSERİ

ERCİYES’TE FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI

TALAS MÜZİK OKULU GENÇ YETENEKLERİ KEŞFEDİYOR

ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

MEHMET KEMİKSİZ KONSERİ

40 YAŞINDAN SONRA ÖĞRENDİĞİ SANATI

FOSİLLER BU MÜZEDE SERGİLENECEK

Gürkan Ofis Mobilyaları

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN GASTRONOMİ DALINDA “UNESCO” MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gastronomi alanında zenginliği ile bilinen Kayseri’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeye hak kazandığı müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık tarihi ve ticari geçmişiyle Türkiye’nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biri olan Kayseri’nin gastronomi şehri olarak da ön plana çıktığını belirterek, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı 2021 başvurusu değerlendirme sürecinin sonuçlandığını duyurdu.Bu kapsamda, belediye bünyesinde oluşturdukları UNESCO Komisyonu komitesinin ‘Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı’ sloganı ile uzun ve özverili çalışmalar yaptığını anımsatan Büyükkılıç, yapılan çalışmalar sonucu UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardıklarını müjdeledi.

Başkan Büyükkılıç, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yapılan değerlendirme ve teknik incelemeler sonucu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne alınmasına karar verildiğini vurguladı.

Lezzetin anavatanı Kayseri’yi turizm merkezi yapmak için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü “Tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa beşiklik etmiş ve her dönemde önemini koruyan kadim kentimiz Kayseri, gastronomi dalında da kendisini ispatlamıştır. Zirai, ekonomik, kültürel, ticari ve jeopolitik öneminin yanı sıra gastronomi alanında da sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemek, mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzete ve zenginliğe sahibiz. Tüm lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Bşakan Büyükkılıç sözlerinin sonunda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne dâhil olduklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm ekibe başvuru süreci boyunca göstermiş oldukları özveri, başarı ve emeklerinden dolayı teşekkürlerini ve tebriklerini iletti.