BAŞKAN PER’DEN DOKTORLUK MESLEĞİ AÇIKLAMASI

BAŞKAN PER’DEN DOKTORLUK MESLEĞİ AÇIKLAMASI

HEKİMLİK MESLEĞİNİN BİR FİYATI YOKTUR

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, “Hekimlik mesleğinin bir fiyatı yoktur. Hekimlik mesleğinin onuru, değeri tartışmaya açılamaz” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Erciyes Üniversitesinde düzenlenen törene Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, Prof. Dr. İlhami ÇELİK, Tabip odası Yönetim Kurulu üyeleri, hekimler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Hüseyin Per, “Hastane ve acil servislerde çalışan hekimler sık sık küfür, dövülme, silahla tehdit gibi can güvenliğini tehdit eden, hizmetin yapılmasını engelleyen şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Her gün 40 sağlık çalışanının şiddete uğradığı ülkemizde sağlık sistemindeki aksaklıkların ve planlama hatalarının sorumlusu olarak hekimlerin gösterilmesi, hekimlere yönelik şiddet olaylarını artırıyor. Bunu dışında tüm sağlık çalışanlarının başındaki CİMER, SABİM de ayrı bir şiddet unsurudur” dedi.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren Tıp çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını kutluyor millet olarak daha huzurlu, refah içerisinde yarınlar temenni ediyoruz. 14 Mart 1827'de Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmektedir. İlk kutlamayı, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da işgale karşı Tıbbiyenin açılışının 92. Senesinde özgürlük ve bağımsızlık diyerek büyük bir Türk bayrağı açan tıp öğrencileri yapmıştır. Ülkemizin gündemiİdlibharekatı ve Corona virüs gibi konularla oldukça dolu olmasına rağmen, şimdi de yedi düvelin üzerimize saldırdığı, Kurtuluş Savasında emperyal güçlere karşı ortaya çıkmış olan 14 Martımızı, 101. Yılında tüm sağlık çalışanlarıyla kutluyoruz.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı