BAŞKAN YALÇIN PROJE VE YATIRIMLARINI MUHTARLARA ANLATTI

BAŞKAN YALÇIN PROJE VE YATIRIMLARINI MUHTARLARA ANLATTI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçedeki mahalle muhtarlarına yönelik düzenlediği görsel brifingle hizmet ve yatırımları anlattı.

Ali Dağı 360 Sosyal Tesisinde muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, belediye tarafından tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgiler verildi. Daha sonra üstü açık gezi otobüsüyle proje ve yatırım alanlarına gezi düzenlenerek yapılan çalışmalar yerinde aktarıldı. Geniş bir katılımla gerçekleşen brifingte Ali Dağı’nda yapılacak füniküler sistem başta olmak üzere, Zincidere’de bulunan eski yetimhanenin yerinde oluşturulacak. Geleneksel Yapım Teknikleri Kampüsü, Zincidere Göleti Mesire Alanı, belediye tarafından kırsalda hizmete sunulan araçlar, yeni teknik birimler şantiyesi ve 10 bin metrekare alana sahip fidanlık hakkında yerinde bilgiler verildi.

Toplantı öncesi konuşan Başkan Yalçın, Koronavirüs sürecinde dikkat çekerek, bu süreçte Talas olarak iyi bir sınav verdiklerinin altını çizerek şunları kaydetti. “Hem çalışıyorduk, hem de gözlem yapıyorduk.” şeklinde konuşan Başkan Yalçın, “Biz bu pandemi sürecini hamdolsun güzel geçirdik, güzel atlattık. Elhamdülillah Talas’ta skandal niteliğinde bir olayımız olmadı. Bu çok güzel bir şeydi. Hem çalışıyorduk hem gözlemliyorduk. Biz büyük bir sınavdayız. Ama elhamdülillah bu sınavı kazandığımızı düşünüyorum. Bir noksansız, eksiksiz tamamladığımızı düşünüyorum.”

Hem kırsal mahallelere hem de merkez mahallelere yönelik yerinde çalışmalar yapıldığının altını çizen Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Kırsalın işi ayrı, merkezin işi ayrıdır. Mesela kırsalda tarım hayvancılık konuşulurken merkezde kentsel dönüşüm konuşuyoruz. Kırsalı iyi değerlendiremeyen şehri yönetemez. Onun için her iki tarafı da eşit götürmek lazım. Şuradan şu kadar oy gelir buradan bu kadar oy gelir hesabı yapmak yanlıştır. Bizim öyle bir anlayışımız yok.”

Görsel brifinge katılan muhtarlar da Talas için çok önemli projelerin hayata geçirildiğine dikkat çekti. Yatırımları değerlendiren Çatakdere Mahalle Muhtarı Seyit Ahmet Karabulut, ‘Mükemmel yatırım ve projeler’ ifadeleri ile beğenisini dile getirdi.

Kuruköprü Mahalle Muhtarı Bilal Yardım da projeleri çok beğendiğini belirterek, özellikle Zincidere’de bulunan eski yetimhane yerine yapılacak olan okul projesine dikkat çekti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı