BAŞKAN YILDIRIM KÖKBİR ÜYELERİYLE BULUŞTU

BAŞKAN YILDIRIM KÖKBİR ÜYELERİYLE BULUŞTU

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Küresel Öğrenci Kulüpleri Birliği (KÖKBİR) üyeleri öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Yıldırım, öğrencilere kendilerini çok iyi yetiştirmeleri ve tarihi kültürle birlikte modernliği yaşamalarını istedi.

Talas’ın tarihi doku ve kültürel mekanlarını gezen KÖKBİR üyesi öğrenciler, gezinin sonunda Mevlana Mahallesindeki Selçuklu Kültür Evi’nde Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile bir araya geldi.
KÖKBİR Erciyes Üniversitesi Kulüp Başkanı Aytaç Durmaz, öğrencilere seslenerek, “Siz hep bizimle olduğunuz sürece bu tür gezi ve aktiviteler yapacağız. Bizlere bu imkanları sunan Talas Belediye Başkanımız Sayın Rifat Yıldırım’a sizler adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Yıldırım, öğrencilere farklı dünya görüşüne sahip insanları da anlamaları gerektiği uyarısında bulunarak, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmalarını istedi. Başkan Yıldırım, Türkiye’de işsizliğin olmadığını, ancak kalifiye eleman sorunu bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Birbirimizi çok iyi tanıyıp anlamamız lazım. Anlama noktasında bizim tavizsiz olmamız gerekir. Allah insana akıl, vicdan vermiş. Birbirimize ne kadar çok anlarsak o kadar huzurlu ve birbirimizle barışık oluruz. Sizler ne olursunuz vaktinizi çok iyi kullanın. Kendinizi çok iyi geliştirin. Türkiye’nin işsizlik diye bir sorunu yok. Kalifiye eleman sorunu var. Talas’ta bu tarihi konaklar yüzlerce yıldır vardı. Ama bu konakların ayağa kaldırılması son 5 yıllık süreç. Görüldüğü gibi tarihi dokuya bakıldığında ne hale geliyor ama bakılmadığında çöküntü kaçınılmaz oluyor. Biz kendi geleceğimizi kendi irademize bırakmamız gerekir. O nedenle kendimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekir. Talas Belediyesi’nin ve Talas halkının kapısı ve gönlü sizlere her zaman açıktır. Buradaki bütün mekanlar sizler için. Bizler modernizme karşı değiliz ama bir şey yapıyorsanız kendi kültür birikiminizden bir şeyler eklemelisiniz. Caddeyi, sokağı nasıl yapacaksınız insana hizmet edeceğini düşünerek eserlerinizi de öyle yapmalısınız. Çünkü artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu yarışta doğru yerde bulunmamız gerekir. Hava sporları noktasında dünyada ilk 3’ün içindeyiz. 5300 m dünya yükselti rekoru hala burada duruyor. Yelken kanat ve model uçakta durum hakeza. Yeni bir vizyon olarak gelin Talas’ın bu gelişimini birlikte güçlendirelim. Sizler uçak tasarımından başlayın, bunun eğitimini vermeye biz hazırız. İsterseniz yamaç paraşütü, binicilik, atlı okçuluk, yer okçuluğu veya güreş deyin, sporun hangi dalınızı istiyorsanız bizler eğitimini vermeye hazırız. Tüm bu çalışmalarda siz gençlerimizi hedefliyoruz. Bu amaçla sinema atölyesinden Türk-İslam el sanatlarına veya gümüş atölyesine kadar sizleri ders çalışırken de bir başka alanda dinlendirmeye ve geliştirmeye yardımcı olacaktır.”

 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü