BAŞKENT SANIYORLAR

BAŞKENT SANIYORLAR

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ALGISINI ARAŞTIRDI TÜRKİYE'NİN BAŞKENTİNİ İSTANBUL SANIYORLAR Melikşah Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yuvacı, Amerika'nın Kentucky eyaletinde lisans

Yuvacı, öğrencilerin Türkiye'yi nasıl algıladıklarını amaçlayan araştırmada, öğrencilerin Türkiye bilgisini ölçmek için Türkiye'nin başkenti (Ankara), kurucu önderi (Atatürk), dili (Türkçe) ve dini (İslam); Türkiye algısını ölçmek için ise öğrencilere Türkiye'yi bir demokratik, gelişmiş ve güvenli bir ülke olarak görüp görmedikleri soruldu. Ayrıca, öğrencilere genel anlamda Türkiye'ye olumlu ya da olumsuz bir gözle bakıp bakmadıkları da soruldu.

Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 62'sinin İstanbul'u Türkiye'nin başkenti olarak bildiği, yüzde 81'inin Atatürk'ü tanımadığı, yüzde 45'inin Türklerin Türkçeden başka bir dil konuştuğunu zannettiği ve yüzde 35'inin de Türklerin Müslüman olduğunu bilmediği ortaya çıktı. Ayrıca, çalışmada öğrencilerin yüzde 18'inin Türkiye'nin konuşma dilinin Arapça olduğunu zannettiğini gösterdi. Genel olarak, öğrencilerin sadece yüzde sekizi Türkiye hakkındaki bütün bilgi sorularına doğru olarak cevap verebilirken, yaklaşık olarak yüzde 14'ü hiçbir bilgi sorusuna doğru cevap veremedi.

Bunun yanı sıra öğrencilerin yüzde 55'i Türkiye'yi demokratik, yüzde 57'si seyahat için güvenli, yüzde 81 ekonomik açıdan modern bir ülke olarak biliyor. Öğrencilerin yüzde 37'sinin Türkiye hakkındaki genel düşünceleri olumlu iken yüzde 4'ünün olumsuz. Öğrencilerin yüzde 59'unun ise Türkiye hakkında bir fikri olmadığı ortaya çıktı. Araştırma, ayrıca Türkiye'yi tanıyan öğrencilerin Türkiye algılarının pozitif yönde değiştiğini de gösterdi. Buna göre, Türkiye konusunda bilgi seviyesi yüksek olan öğrencilerin Türkiye algıları daha olumlu. Ayrıca, bizzat kendileri ya da bir yakınları Türkiye'yi ziyaret etmiş öğrencilerin Türkiye imajları daha pozitif. Bir diğer önemli bulgu da kendilerini Demokrat partili olarak tanımlayan liberal öğrencilerin Cumhuriyetçi yani muhafazakâr öğrencilere göre Türkiye hakkında daha olumlu görüş bildirmeleri. Öğrenciler Türkiye'yi tanıdıkça Türkiye hakkındaki görüşleri de olumlu yönde değişiyor.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor