BAŞSAVCI BİNGÖL ATANMASINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞSAVCI BİNGÖL ATANMASINI DEĞERLENDİRDİ

Kayseri’de görev yapan yaklaşık 40 avukat, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun son kararıyla Sakarya’ya atanan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl’e veda ziyaretinde bulundu. Başsavcı Bingöl, Sakarya’ya atanmasını ise

Avukat ziyaretçilerini makamında kabul eden Başsavcı Bülent Bingöl, Kayseri’de görev yaptığı üç yıl içinde tüm mesai arkadaşlarıyla, birlik beraberlik içinde çalıştıklarını belirterek teşekkür etti.

Hukuktan bahsedebilmek için önce hukuku bilmenin ve adalete inanmanın gerekliliğine vurgu yapan Başsavcı Bingöl, "Biz hiçbir sınıfın, kişinin, şahsın savcısı olmadık. Burada herkesin savcısı olmaya çalıştık. Herkese adalet dağıtmaya, haklıdan yana olmaya çalıştık. İnşallah bunu başarmışızdır.” diye konuştu.

Bingöl, “Bunu bilmiyorum, sizler daha iyi gördünüz. Bir insan kendine bakar, bir de kamuoyunun bakması önemli. Biz, ‘Allah’a inanıyoruz’ dedik. Birileri, ‘Biz daha çok inanıyoruz’ dedi. ‘İyi’ dedik, `Tamam.` Biz dedik, ‘vatan, millet, bayrak’, `yok` dediler. Biz dedik, `Bu insanları seviyoruz`, `O hiç olmadı` dediler ama biz doğru bildiğimizi yaptık. Allah’a da inanmaya devam ettik, adalete de inanmaya devam ettik. Bu insanlara inanmaya da sevmeye de devam ettik. Bundan sonra da seveceğiz. Bunun önüne de kimse geçemez. Yeter ki herkes doğruyu yapsın, adalete inansın” açıklamasını yaptı.

Sakarya’ya atanması ile ilgili konuşan Bingöl, “3 sene önce olacak şey şimdi oldu. Yani eski kararnamede Orhan Bey buraya geliyordu, ben Sakarya’ya gidiyordum. Öyle uygun görmüşler, biz geldik. Şimdi belki de adalet yerini buldu. Biz doğrudan yana olmaya çalıştık. Bizim için ha burası, yarın Hakkari olur, öbür gün Samsun olur, başka yer olur. Biz devlet memuruyuz. Gideriz işimizi yaparız. Dediğim gibi biz herkesin savcısı olmaya çalıştık. Birileri, ‘Sadece bizim savcımız olacaksın’ dedi, biz de kabul etmedik. Bu atamayla alakası yok da ben geneli söylüyorum. Biz hiçbir zaman biat altına girmeyiz. Yani bunu herkes böyle bilsin. Biz sadece hukukun, kanunların ve adaletin biatı altındayız. Bence doğru olanda budur. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Bu ülke hukuk devleti. Biz bugüne kadar arkadaşlarımızla hep beraber bunun için çalıştık. Bundan sonra da böyle devam edecek. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Avukatlar adına konuşan Cavit Dursun ise, “Kayseri’de yargı birliğini ve tam bağımsızlığını sağlayan, yargının iddia, savunma ve karar mekanizmaları arasındaki ahengin düzenli bir şekilde çalışmasına büyük katkılarda bulunan, her zaman haklının ve mazlumun yanında yer alan, yargı önündeki her sorunun üzerine cesaret ve kararlılıkla giden, baroya ayrılan alandaki bakanlık şerhinin kaldırılması ve daha birçok konuda destek ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Bülent Bingöl’e Kayseri halkı ve avukatları adına sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor