BAYRAM KONUKLARI İÇİN EN GÜZEL İKRAM

BAYRAM KONUKLARI İÇİN EN GÜZEL İKRAM

TÜRK KAHVESİ !

Ramazan Bayramında inasnların en çok şikayet ettiği şeylerin başında mide sorunları gelir. Zira bir ay oruç tutan insanların bayramla birlikte başlayan her bulduğunu yeme isteği ve bayram ziyaretlerindeki ikramların ısrarla tükettirilmesi sonucu yaşanan mide yanmaları ve hazımsızlıkların yaşanması için konuklara türk kahvesi ikram edilmesini öneren beslenme uzmanları ?Bayram konukları için en güzel ikram Türk Kahvesidir? ifadesini kullanıyorlar?.
Bayramların olmazsa olmazı, muhabbetlerin vazgeçilmezi Türk kahvesi bu bayramda da gönülleri fethetmeye, insanları yakınlaştırmaya hazır.
14. yüzyılda Güney Habeşistan´dan tüm dünyaya yayılan kahve, biz Türkler ile karşılaşınca oldukça farklı bir pişirme yöntemiyle köpüğü, kokusu, ikramı, falı ve hatta 40 yıllık hatrıyla sadece bayramların değil tüm zamanların en iyi lezzetlerinden biri haline geldi.
Yumuşak ve kadifemsi köpüğü ile damaklarımızda tadını devam ettiren ve hafızalarda derin izler bırakan Türk kahvesi, bu bayramda da sevdiklerinizi ve aile büyüklerinizi ziyaret ederken götürebileceğiniz güzel bir alternatif olarak yer alırken beslenme uzmanları ramazan ayı sonrası yaşanacak mide rahatsızlıklarının önüne geçebilmek adına misafirlere türk kahvesi ikram etmeyi öneriyorlar?
Bayram ziyaretine gelen misafirlere en güzel Türk kahvesini hazırlamak için; pişirirken ateşin mümkün olduğunca kısık olmasına, kahve ve şekeri iyice karıştırmaya, kahvenin köpüğü orta bölüme doğru kabarana kadar pişirmeye ve cezveyi, köpüğü tam taşmadan önce ateşten almaya özen gösterilmesi gerektiğini de dip not olarak ekleyen uzmanlar ?Kahve ikram ederken bir bardak soğuk su eklerseniz, hazırlamış olduğunuz kahvenin lezzetini bir adım daha öne çıkarmış olursunuz. Bayram alışverişi listenize Türk kahvesini eklemeyi unutmayınız? uyarısında bulunuyorlar?.
HABER: C.ÜSTEN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti