BAYRAM GİBİ DEĞİL

BAYRAM GİBİ DEĞİL

BAYRAM HAVASI GİBİ KUTLANAMIYOR” 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde bir dizi etkinlikle kutlandı. Valisi Mevlüt Bilici'nin de katıldığı etkinlikte konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız,

Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen etkinliğe Vali Mevlüt Bilici, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr Karamehmet Yıldız ve akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.  Etkinlikte ilk olarak Vali Mevlüt Bilici, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin tıp bayramı nedeniyle hazırlamış olduğu, resim sergisini gezdi. Etkinlikler daha sonra Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Cevat Yazıcı ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisiyle başladı.

Tıp Bayramı etkinliklerinde ilk olarak konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız; Bugün modern tıp'ın başladığı günü kutluyoruz. Bu yönüyle 14 Mart çok önemlidir. Tıp eğitimi 1206 yılında başlamıştır. 1206 yılında açılan Gevher Nesibe Tıp Medresesi dünyada tıp eğitimine başladığı yıllardır.14 Mart'ın adı bayram olduğu halde bayram havasında kutlanmamaktadır. 15 Mart'ta da hiç bir şey yokmuş gibi günlük yaşantımıza devam ediyoruz” dedi.

 Daha sonra konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven ise, Basında Doktorlar” isimli bir slayt sundu.

 Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'da konuşmasında yaşanmış bir fıkra örneğinden başlayarak bütün hekimlerin tıp bayramını kutladı.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı