BEF İKİYE AYRILACAK

BEF İKİYE AYRILACAK

Büyükşehir Belediyesi´nin % 99 hissedarı olduğu...

Büyükşehir Belediyesi´nin % 99 hissedarı olduğu BEF´in faaliyet alanı ikiye bölünecek.Mevcut Şirket Kaymek başta, eğitim faaliyetlerini sürdürecek. BEF´e ait olan yeme-içme işletmeleri ise bir diğer şirket olan Kaytur A.Ş. bünyesinde faaliyet gösterecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in kısa adı BEF olan Belediye Eğitim Faaliyetleri A.Ş.´nin çalışma alanının ikiye bölünmesi talimatını verdiği ileri sürülüyor?
Yaklaşık 37 yıl önce Belediye Ekmek Fabrikası adı altında kurulan ve bu yöndeki çalışmasını 25 yıl kadar sürdüren BEF, son on yıl içerisinde bir yandan meslek edindirme , üniversite ve liselere hazırlık gibi çeşitli kurslarla eğitim faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan da Erciyes, Cumhuriyet Meydanı, Mimar Sinan Parkı, Anadolu Harikalar Diyarı ve Emirgan Parkı içindeki yiyecek-içecek işetmeleri ile Kayserililere hizmet vermeye çalışıyordu.
Başkan Çelik´in kurmaylarına BEF´in faaliyetlerinin eğitim ve yiyecek-içecek olmak üzere ikiye ayrılması talimatını verdiği öğrenildi. Adı üzerine mevcut şirket (Belediye Eğitim Faaliyetleri A.Ş.) bundan sonra eğitim çalışmalarını daha geniş kapsamlı olarak sürdürecek? Bu Şirket bünyesindeki yiyecek-içecek işletmeleri ise, genel kurul kararı ile atıl bir vaziyette duran Kay-Tur A.Ş.´ye devredilecek?
Bilindiği gibi 16 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini sürdüren Mustafa Yalçın, dünden itibaren Kay-Tur A.Ş.´nin başına getirilmişti. İl Özel İdaresi´nin kapatılması ile Büyükşehir Belediyesi´ne geçen Kay-Tur A.Ş. yiyecek-içecek işletmelerinin yanı sıra Büyükşehir´in sorumluluğunda olan müzelerin yönetimi ve daha önce Spor A.Ş. ´ nin yönettiği hayvanat bahçesinin de işletmesini yürütecek.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret