BEKÇİ UYUDU GARAJ SOYULDU

BEKÇİ UYUDU GARAJ SOYULDU

Doğu Garajı esnafI önceki gece yaşanan hırsızlık olayının şokunu atlatmaya çalışıyor

  Bir gece 4 iş yerinin birden soyulması, soyulan iş yerlerinden birinin bekçi kulübesine birkaç metre uzakta olması ve iş yerinin kapınsın balyoz kullanılarak kırılmasından yola çıkan garaj esnafı bekçinin uyuya kalmış olma ihtimali üzerinde dururken, polis olayı geniş çaplı olarak araştırıyor? İş yerlerinden değeri toplamda 60 bin lirayı bulan malları çalan ve yüzüne maske takan kapşonlu hırsızın kimliği tesbit edilmeye çalışılırken çevredeki bütün iş yerlerinin güvenlık kameraları incelemeye alındı?
İlimizde Doğu Garajı olarak hizmet veren, Galericiler sitesi´nin yanındaki terminalde gece 04.00 sularında elinde eldiven, yüzünde maske ve başına kapişon geçiren hırsız, 4 iş yerinin kapısını balyozla kırarak soydu. Yaklaşık olarak 60 bin lira değerinde soygun yaptığı düşünülen maskeli hırsızı yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatan polis çevredeki bütün iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
Doğu Garajında cep telefonu bayiliği yapan esnaflardan Mehmet Bey, haber ekibimize yapmış olduğu açıklamada olaya dair şunları anlattı? ?Akşam saat 8 suların dükkanımızı kapattık. Daha sonra sabah SAAT 6 da yan komşum beni aradı ve dükkanıma hırsız girdiğini söyledi. Şaka yaptığını zannettim ama gerçekmiş. Dükkanımın iki asma kilitini kırarak, camı kırmış ve içeri girmiş. Benden hariç 3 dükkan daha soyulmuş. Benden 5 bin liraya yakın zaiyatım var, cep telefonlarım, tabletim ve kasa duran param hayır kutusunda olan paralar gitmiş. Emniyet güçleri sabah geldiler, kamera kayıtlarını verdik, parmak izlerini aldılar. Kamera kayıtlarından da belli olduğu gibi yüzü maskeli, gözünde güneş gözlüğü, kafasında şapka ve elinde eldiven olduğu belirlendi. Ve hırsız tek başına çalışıyor.?
?Kamera kayıtlarında hırsızın çaldığı malları sırtlayıp çuvala doldurması ve rahat tavırları dikkat çekiyor. Daha ilginci ise yaşanan olayların bekçinin kulubesi ile yan yana olması? diyen ve iş yeri soyulan bir diğer esnaf mini market işletmecisi Hacı Ali Toplar bekçi ile görüştük, bekçi bize garajın diğer tarafında olduğunu söyledi. Ancak biz aynı fikirde değiliz. Bekçinin uyuduğunu düşünüyoruz. kilidi kırıyorlar, içeri giriyorlar, sigaraları değerli eşyaları alıp gidiyorlar. 8-10 bin civarında param gitti. Bu olaylar olurken, yan tarafta hemen güvenliğimiz var ama kimse duymuyor. Derneğin tuttuğu bekçi. Ben görüştüm kendisiyle ama garajın diğer tarafındayım diyor. Garajın diğer tarafında da olasa gece saat 4´te kepenk oynasa ta oradan duyulur. Adam balyoz ile kırıyor, kapıları, camları patlatıyor ama duyulmuyor. Biz uyuduğu kanaatindeyiz arkadaşın. Hadi bir tanesini duymayabilir. 4 tane dükkana dükkana girmiş. Şikayetçi olmayı düşünüyoruz, daha tam karar vermedik ama gereken neyse yapılacak.? ifadesini kullandı?
Maskeli hırsızın ağır darbe vurduğu esnafın reyonları boş kalırken, Doğu Garajı esnafı kendi dükkanlarının da aynı akıbete uğramasından endişe ederek yetkililerden yarım istediler?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi