BEKİR AĞABEY´DEN, TEKVANDOCULARA ÖĞÜTLER!

BEKİR AĞABEY´DEN, TEKVANDOCULARA ÖĞÜTLER!

YILDIZ, ?PROJE İLE SUÇ İŞLENMEDEN BERTARAF EDİLİYOR?

Kocasinan Belediyesi eski Başkanı Bekir Yıldız, ?İpeksi Dokunuşla, Sokaktan Madalya´ya Uzanan Eller Hedef 2020 Olimpiyatları´ projesinin yürütüldüğü Yenişehir Spor Salonu´nu ziyaret etti ve sporcularla bir araya geldi. Öte yandan, 15 Temmuz Darbe Girişimi´nin yıl dönümü nedeniyle Filistin´den gelen 40 tekvandocu da, ziyarette yer aldı.

 ?İpeksi Dokunuşla, Sokaktan Madalya´ya Uzanan Eller Hedef 2020 Olimpiyatları´ projesi her geçen gün popülaritesini arttırıyor. Proje kapsamında dar gelirli ailelerin çocuklarına spor alışkanlığı kazandırılırken, bir yandan da çocukların suça bulaşmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. 2500 sporcu, 17 spor salonunda eğitim görüyor.

Antrenör Hasan Keleş nezaretinde çalışmalarını sürdüren tekvandocuların dün iki ziyaretçisi vardı. Ziyaretçilerden ilki projesinin oluşmasında büyük emeği bulunan ve çalışmaların gerçekleşmesini sağlayan spor salonunun yaptırılmasına büyük katkısı olan Kocasinan Belediyesi eski Başkanı Bekir Yıldız olurken diğer ziyaretçiler ise 15 Temmuz´un yıl dönümü nedeniyle Filistin´den gelen 40 kişilik tekvando kafilesi oldu.

Salonda spor yapan gençler ?Bekir Ağabeyleri´ni tekvandocuların selamı ile karşıladılar. Burada sporculara öğütlerde bulunan Kocasinan Belediyesi eski Başkanı Bekir Yıldız, salonların yapılmasının ne kadar önemli olduğunu ve başarı için çalışmanın şart olduğunu belirterek şunları kaydetti: ?Son derece mutluluk duyuyorum. Bu salona hangi milletten girerse girsin fark etmez. Zaten insanın yapacağı şey beden eğitimi ve spor çok farklı şeyler. Siz bunları yapıyorsunuz, kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Fakat şunu unutmayın damlattığınız her ter, alnınızdan yere düşen her ter, sizin biraz daha olgunlaşmanıza sebep olacaktır. Bunu unutmayın, aklınızdan çıkartmayın. Ayrıca Filistinli kardeşlerimi görüyorum. Kayseri´yi ziyaret etmişler. Ziyaret sebepleri de 15 Temmuz dolayısıyla Türkiye ile dayanışma maksadıyla gelmişler. Teşekkür ediyorum, hoş geldiniz. Sizlere bir ömür başarılar diliyorum. Terlemeden başarı mümkün değil. Hatta bir tanker teri göz önüne almanız lazım, tam bir tanker terleyeceksiniz, büyük tankerlerle kırk tonluk ondan sonra başarı kendiliğinden gelecektir. İnşallah hayatınız da hep başarılı ve mutlu insanlar olursunuz. Bu salon hakkında bir şeyler söylemek isterim. Kayserili hemşerilerimizin bilmesi itibariyle. Çünkü burada çok güzel bir özellik var. Bu özelliğin bilinmesi icap eder. Geçmiş tarihlerde Kocasinan Belediyesi bu salonu yaptı ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından işletiliyor. İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Hedef 2020 Olimpiyatları; Türkiye zaten tekvandoda söz sahibi, dünyada söz sahibi hatta Güney Kore´de milli spor olan tekvando, Güney Kore´yi geçmiş durumda. Ondan daha artı durumda ama şehrimiz de şuanda bu tür salonların adedi de arttı.  Hem içeriği olarak 2 bin 500 tane genç yavrumuz var burada. Birazda bunların maddi durumları kötü ailelere mensuplar. Ayrıca 2 bin 500 sayısı inşallah artar. Burada Hasan hocama teşekkür ediyorum. Yıllardır zahmet, gayret sarf ederek bu gençleri çalıştırır. Çok fazla fedakarlık gösterir. Bu fedakarlıklar olmadan da bir sonuç elde etmek mümkün değil.?

Bekir Yıldız ayrıca sporcularla ilgilenen ve tüm masraflarını karşılayan İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan´a da teşekkür etti. Konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: ?Saffet Arslan´a da aramızda yok ama buradan bir teşekkürü borç biliyorum. Çünkü Saffet Bey´de her türlü imkânlarını seferber ederek bu tür salonların açılmasında yardımcı olmuştur. Kayseri´de bu hizmete yönelik 17 salonun finansörlüğünü yapıyor. Allah bereket versin, inşallah onun da hakkında hayırlısı olur. Emniyet Müdürlüğümüze, Saffet Bey´e, Hasan Bey´e ve burada çalışan bütün hoca arkadaşlarıma, polis arkadaşlarıma ve diğer çalışanlara teşekkür borçluyum. Daha önemlisi altını çiziyorum, suç işlenmeden bertaraf ediliyor. Bu son derece önemli. İnşallah bu gençlerimizde bir bütün halinde olacak, bunların önünde sürekli örnekler verecekler. Kendileri de güzel örnekler olacaklar. Tekrardan Hasan hocama teşekkür ediyorum.?

Antrenör Hasan Keleş ise şöyle konuştu: ?Öncelikle bu salonu Bekir Başkanım çok güzel bir şekilde yaptırdı. Dezavantajlı bir grup dediğimiz maddi durumu zayıf olan kardeşlerimizin kullanmasıyla alakalı 10 yıllığına bize verdi. Teşekkürlerimizi sunuyoruz kendisine. Eski karateci olduğu için bizim dertlerimizi çok iyi biliyor. Allah razı olsun. Saffet Bey´e de çok teşekkür ediyorum. Bütün maddi imkanlarını kullanarak bu gençlerimizi sokaktan alarak her türlü kötülüklerden alıkoymak için çaba sarf ediyoruz teşekkür ediyorum. Kardeşlerimiz hafta sonunda yapılan Kayseri şampiyonasında altı altın, sekiz gümüş, dört bronz madalya alarak temsilen Antalya´da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası´na gidecekler. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum dualarımızı esirgemeyelim inşallah.?

Filistin´den gelen öğrenciler adına konuşan Filistin Milli Takım antrenörlerinden Muhammed Javd ise şöyle dedi: ?Biz Hasan Keleş Bey´e teşekkür ediyoruz, Türkiye´ye de teşekkür ediyoruz. Filistinliler olarak tekvandoyu göstermek için geldik. Biz sizi çok seviyoruz. Filistin´e bekliyoruz sizi. Gelirseniz memnun olacağız. Filistinliler tarafından size teşekkür ediyoruz.?

Konuşmaların ardından günün anısına Filistinli Antrenör Muhammed Javd, Kocasinan Belediyesi eski Başkanı Bekir Yıldız´a plaket takdim etti.

Madde bağımlılığından kurtulan ve proje ile sporcu olan Sefa Köylü´de yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle konuştu: ?Burada bizler için çalışan başta Hasan hocamız, Bekir başkanımız ve Kulüp Başkanımız Saffet Arslan´a teşekkür ediyorum. Bizleri düştüğümüz yerden çıkarttılar ve sporla tanıştırdılar. Teşekkür ediyorum.?

Ziyaret etkinliği, Türk ve Filistinli tekvandocuların gösterileri devam etti.

Daha sonra çocuklarını buradaki eğitimlere getiren mahalle halkı ile de sohbet eden Bekir Yıldız, hanımlarında çocuklarını buraya getirdiğinde ilgilenecekleri bazı aktiviteler yapılmasının gerekli olduğunun altını çizdi. Mahalle sakinleri de Bekir Yıldız´a ilgilerinden 



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak