BEL FITIĞI AMELİYATINDA İLK İKİ AY ÖNEMLİ

BEL FITIĞI AMELİYATINDA İLK İKİ AY ÖNEMLİ

Özel Dünyam Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necmettin Güzel, bel fıtığı ameliyatından sonraki ilk iki ayda alınacak önlemlerin rahatsızlığın tekrarlamaması açısından önemli olduğunu söyledi.

Op. Dr. Necmettin Güzel, beyin cerrahisinde en önemli, en sık rastlanan hastalıklardan birinin bel fıtığı olduğunu belirterek, ”Günümüzde de çok popüler bir rahatsızlık. Bel fıtığının teşhis ve tedavisi yıllardır gelişen bir konu. Daha önemlisi bel fıtığının tedavisinde cerrahinin önemi ve cerrahi metotları çok gelişti. Bel fıtığının tedavisi için beyin cerrahisine gitmek şart değil, bel ağrısı olan hastalarımız, fizik tedavi uzmanına, bir kısmı da ortopedi uzmanına gidebiliyor fakat sonuçta bel fıtığı, cerrahi aşamaları kararına gelindiği zaman bel fıtığı olan hastada cerrahi gerekip gerekmediği kararını veren branş, beyin cerrahisi uzmanıdır. Beyin cerrahisinde bir hastada muayene bulgular ile radyolojik bulguları örtüşüyor ise ve ilaç ve fizik tedavisi, istirahat gibi tedavilere cevap vermiyorsa ve özellikle MR bulguları muayene bulgularıyla örtüşen hastalarda cerrahi kararı alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

“AMELİYATTAN SONRA İLK İKİ AY ÇOK ÖNEMLİ”
Cerrahi karar alırken hastalarını uyardıklarını, bel fıtığı cerrahisini, "Bir daha bir şey olmaz" ameliyatı zannetmemeleri gerektiğini kaydeden Güzel, şunları söyledi:
``Bel fıtığı ameliyatı, hastanın bel fıtığı gelişmeden önceki haline getirmeye amaçlayan bir ameliyat. Ne yaptı da bel fıtığına neden olduysa tekrarı halinde yine olacaktır. Aynı yerden olabilir, başka yerden olabilir. O yüzden hastayı ameliyat öncesi bu yönde bilgilendirmek gerek. Son yıllarda birçok teknolojik ameliyat metotları gelişti. Tüm dünyanın yaygın olarak kullandığı metot mikrodistektomi ameliyatı. Her bel fıtığı için değil fakat bazen beraberinde uyguladığımız her bel fıtığının lokalizasyonuna ve büyüklüğüne göre değişmek kaydıyla uygun vakalarda foraminal endoskopik diskektomi yapılabiliyor. Bazen interlami diskektomi yapılabaliyor ama en yaygın olanı rutin kullanılan mikrodiskektomi ameliyatı. Hastaları ameliyattan birkaç saat sonra yürütebiliyoruz ve bir gece de hastanede tutuyoruz. Hastanın ameliyattan sonra ilk iki ay çok dikkatli olmak gerek. Ağır ve yoğun işlerde çalışan kişilerin özellikle ilk iki ay çalışmasını istemiyoruz. Bu ameliyat sonrası iki ayın önemi ameliyat ne kadar güzel geçerse geçsin tekrarlama ihtimalini azaltmak amaçlı bu süreç çok önemli. Ameliyatınızı istediğiniz kadar güzel yapın, hasta ameliyat seçimi ve doktor seçimi konusunda her konuda istediği kadar şanslı olsun ameliyat sonrası ilk iki ay istenilen ve uygun şekilde geçmezse rahatsızlık çok kısa sürede tekrar edecektir.``



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi