BELÇİKA´DAN KAYSERİ´YE ÖZEL İLGİ

BELÇİKA´DAN KAYSERİ´YE ÖZEL İLGİ

BELÇİKALILAR OSB´YE HAYRAN OLDU

  Belkiça Ticaret Ateşesi Sabih Akay ve Belçika Lüksemburg Yatırım Fonu Bakan Yardımcısı Eric Calqulette Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nursaçan´ı ziyaret etti. Akay, Brüksel Ticaret Odası ve OSB işbirliği ile Ocak ayı içinde Kayseri Tanıtım Günleri düzenleneceğini söyledi.
Belçika-Lüksemburg Yatırım Fonu Başkan Yardımcısı Eric Calqulette, Kaseri Organize Sanayi Bölgesi´ne hayran oldu ve övgüler yağdırarak, ?Avrupa´da bile böyle organize sanayi bölgesi yapılanması yok. Kayserililer müthiş iş yapmış.? dedi.
Belçika-Lüksemburg Yatırım Fonu Başkan Yardımcısı Eric Calqulette Türkiye´yi güvenli ekonomik liman olarak değerlendirdiklerini kaydederek, ? yatırım geliştirme ve proje finans destekleri veriyoruz. Ve bunun için Türkiye çok güvenli bir ülke. Hele seçimden sonra bu ortamın daha da stabil ve güvenilir hale geleceğine inanıyoruz. ?dedi.
Ay sonunda emekliye ayrılacak olan Belçika Ticaret Ataşesi Sabih Akay, Belçika-Lüksemburg Yatırım Fonu Başkan yardımcısı Eric Calqulette ve Alvey Otomasyon Sistemleri Türkiye temsilcisi Gül Şahin Akay Kayseir´de çeşitli temaslarda bulundular.
Belçika-Lüksemburg yatırım fonu başkan yardımcısı Eric Calqulette, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan´ı makamında ziyaret ederek,gözlemlerini aktardı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nin müthiş bir planlama ve organizasyon işi olduğuna dikkat çeken Calqulette, ? gerçekten Avrupa´nın tüm ülkelerini ve dünyadaki pekçok yeri gezmiş olan biri olarak söylüyorum. Böyle bir sanayi kompleksi görmedim. Ve burası gördüklerim arasında birinci sırada yer alıyor. Çevreye de müthiş duyarlı hareket edilmiş. Çok etkilendim Kayserililer müthiş bir iş yapmış. Şimdi daha iyi anlaşılıyor Kayseri´nin neden ticarette ve sanayide öncü ve gelişmiş olduğu.? dedi.
Eric Calqulette,Kayserili yatırımcılara çok uygun şartlarda finans destekleri vermeye hazır olduklarını ifade ederek, ? İşini geliştirmek isteyen ya da iş kurmak isteyen sanayicilere yatırımcılara çok uygun şartlarda finans desteği vermeye hazırız? dedi.
Sabih Akay da, Belçika´nın Türkiye´ye ve özellikle de Anadolu´da Kayseri´ye özel ilgi gösterdiğini hatırlatarak, ? Bu sebeple OSB Başkanı Sayın Nursaçan ile de ortak karara vardık. Ocak ayı başında ya da ortalarında Brüksel Ticaret Odası ile de işbirliği yaparak Brüksel´de Kayseri Günleri diye bir organizasyon yapacağız. Bir tarafta sanayinin ürettiği ürünlerin tanıtım standlarının yer aldığı fuar ve ikili görüşmeler ve işbirliği temasları olacak diğer tarafta da, Kayseri turizminin tanıtımının yapıldığı, gelenek ve göreneklerinin anlatıldığı yemek kültürden örneklerin verildiği tanıtımlar yapılacak? diye konuştu.
Belçika - Lüksemburg Yatırım Fonu başkan yardımcısı Eric Calqulette Kayseri´de görüştüğü bazı yatırımcı şirketlerin proje hazırlayarak hemen başvuru yaptıklarını ve bu başvuraların da en geç bir ay içinde neticelendirileceğini söyledi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları