BEM-BİR-SEN'DEN

BEM-BİR-SEN

MÜSLÜMAN CİNAYETİNE TEPKİ

ABD'de 3 Müslüman gencin katledilmesi karşısında Amerakan yönetimi ile dünya ülkelerinin büründüğü sessizliğe tepki gösteren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, dünya ülkelerinin müslüman ölümlerini sıradanlaştırmaya çalıştığını belirterek, Kendisine sıfat olarak Özgürlükler Ülkesi'ni yakıştıran ABD yönetimi, bu 3 Müslüman gence yönelik ırkçı katliamın hesabını vermeliler” dedi.

Turbay, son günlerde  özellikle  açık denizlerde meydana  gelen  göçmen faciaları karşısında, insan tacirlerinin eline düşen bu  umut yolcuları karşısında  Dünya'nın meseleye  yüksek komiserlik nazarından çok daha ciddi şekilde bakması  gerektiğini belirtti.

Turbay, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Geçtiğimiz haftalarda Peygamber Efendimizi karikatürize etme cüretinde bulunan bir mizah dergisi çalışanlarına karşı Paris'te yapılan ırkçı saldırı karşısında tüm dünya ayağa kalkmış, dünya liderleri sokaklarda kol kola yürüyerek ırkçı saldırıları kınamışlardı.

Terörün her türüne karşıyız.  Paris saldırısına da, karikatür rezaletine olan tepkimizi saklı tutmak kaydıyla karşı çıktık.

Ama önceki gün ABD'de yaşanan ve 3 Müslüman gencin hurharca infaz edilmesiyle sonuçlanan katliam karşısında, hem ABD yönetiminin hem de dünya liderlerinin sessiz kalması oldukça manidardır.

Dünyadaki pekçok İslam coğrafyasında bugün yaşananları gördüğümüzde ve resme bir bütün olarak baktığımızda Batı Dünyasının Müslüman ölümlerini sıradanlaştırmaya çalıştığını net olarak görüyoruz.

Bu konuda Müslüman ülkeler üzerindeki propagandaların da etkili olduğunu görmek üzücü. Ne yazık ki Müslüman ülkeler de kendilerini ilgilendiren konularda tepki vermiyorlar ve ölümler, katliamlar, savaşlar, iç savaşlar, antidemokratik uygulamalar sıradan, normal bir hale getiriliyor. Müslüman dünyanın bu manada her daim uyanık olması ve tepkisini göstermesi yeni katliamların, yeni savaşların planlanmaması açısından önemlidir.

Öte yandan gün geçmiyor ki açık denizlerde, okyanuslarda umuda yolculuk yapan göçmenlerle ilgili bir facia ile karşılaşılmasın. Özellikle iç savaş yaşanan coğrafyalardan Batılı ülkelere dönük mülteci akımları insan tacirlerinin iştahını açıyor.

Göçmenleri çok yüksek meblağlar karşılığında gemilere, botlara bindiren bu insan kaçakçıları, okyanusun ortasında ya da açık denizlerde bu gemileri batırarak bu insanlardan kurtulmaya çalışıyorlar.

BM Mülteci Yüksek Komiserliği raporlarına göre son bir hafta içinde açık denizlerdeki göçmen faciasında yaşamını yitiren insan sayısı 400'ün üzerinde.

Sadece Ocak ayı içerisinde deniz yoluyla sağ salim İtalya kıyılarına çıkan mülteci sayısı 3500. Bu rakamlar bile dünyadaki mülteci sorununun giderek içinde çıkılmaz bir hal aldığını gösteriyor.

Dünyanın artık mülteci sorununa bir Yüksek Komiserlikten öte daha yetkili kurum ve politikalarla yaklaşması gerekiyor.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”