BENLİ’DEN SİGARA DENETİMİ

BENLİ’DEN SİGARA DENETİMİ

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Benli: Hunat Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Yeraltı Çarşısı'nda sigara içme oranını yüzde 99 oranında bitirdik

Sağlık Bakanlığının talimatıyla tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanun hükümlerine uyumu sağlamak için hayata geçirilen iller arası çapraz denetimleri, Kayseri’de düzenli olarak yapılmaya devam ediyor.

19 Aralık 2019 tarihinde yapılan denetime katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ve Sağlık Müdürlüğü idarecileri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Yeraltı Çarşısı içerisindeki tütün tüketilip tüketilmediğini denetçi ekiplerle beraber kontrol etti. Kontroller sırasında çarşı esnafı ile görüşen İl Sağlık Müdürü Benli, uygulamadan memnun olup olmadıklarını sordu.

Kontroller sırasında yapılan denetimler hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Benli, "Bugün bakanlığımızın belirtmiş olduğu saha ziyaretinde, tütün denetiminde yeraltı çarşısındayız. Yeraltı çarşısında daha önce bizim denetim ekiplerimizce yeşil dedektöre düşen ihbarı ekiplerimiz yarım saat içerisinde müdahale ediyorlardı. Yarım saat içerisindeki ihbarlara geç kalınabiliniyordu. Yeraltı Çarşısı Dernek Başkanımız Gökhan Bey' in talebi ile çarşı esnafı ile el ele vererek sigara içilmesinin sonlandırma yolunda bir uygulamamız oldu.  Burada biz merkezi bir ekip kurduk.  Merkezi ekibin görev yeri Yeraltı Çarşısı,  Hunat çarşısı, Kapalı Çarşı şeklinde yani merkezde bir denetim ekibi oluşturduk ve bu merkezdeki denetim ekibi sayesinde olaya daha yakın zamanında müdahale ederek, buralarda sigara içme oranını  %99  oranında çarşı esnafıyla  bitirmiş olduk. Daha önce yeraltı çarşısına girerken çok ağır bir sigara kokusu alıyorduk ve kapının önünde sigara içen kişileri görüyorduk.  Çocuklarımızla, eşlerimizle geldiğimiz  zaman rahatsız edici bir durum oluşuyordu.  Şimdi ise gayet güzel daha temiz, daha nezih bir alışveriş ortamı oluşmuş oldu. Bu konuda bize destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediyelerimize, Emniyet Müdürümüze ve çarşı yönetimine teşekkürlerimi saygılarımı arz ediyorum" dedi.

Yeraltı Çarşısı Dernek Başkanı Gökhan Gülen “Çarşımızda yapılan sigara denetimi ile sigara içilmemesini Valiliğimizin, İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Emniyet Müdürlüğümüzün kurduğu ekipler sayesinde gerçekleştirdik. Çarşımızda sigara içme oranını % 99  şeklinde bitirdik. Şu an daha sağlıklı, daha temiz, sigara dumanının olmadığı bir çalışma ortamı haline getirdik. Herkese teşekkür ederim" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı