BEŞ BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

BEŞ BİN  KİŞİYE  İSTİHDAM SAĞLANACAK

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm faaliyetlerine yönelik gerçekleştirilen yatırımlar sonuç vermeye başladı.

Önümüzdeki günlerde ilimizde bu alanda  beş bin kişiye isdihdam imkanı sağlanacağı öğrenildi.  Turizmle gelecek ekmek kapısı konusunda  mikrofonlarımıza konuşan Kültür ve Turizm  İl Müdürü  İsmet Taymuş  “Erciyes Dağı Master Planının %60’tan daha fazlası gerçekleşmiş durumdadır. Bu projeyle 5.000 kişiye istihdam sağlanacak.” diye konuştu.

 

Kültür  VE Turizm  İl Müdürü İsmet Taymuş ilimizdeki turizm faaliyetleri hakkında  mikrofonlarımız aracılığı ile Kayseri kamuoyunu  bilgiler verdi. Yaz aylarında ilimizde turizm faaliyetlerinin durgunlaştığını belirten Taymuş  şunları söyledi. “ Turizm faaliyetleri süreç içerisinde gerçekleşiyor. Kayseri olarak Kapadokya bölgesinde yer alıyoruz. Karasal iklimin yer aldığı bir bölgedeyiz. Ben Nevşehir’de de turizm müdürlüğü yaptım. 50 derece de gezi yapılmaz. Bizim ilimizde de sıcaklıktan dolayı turist sayılarında azalma oluyor. Diğer bir sebebi de insanlar sahil bölgelerini seçiyorlar. Elimizde yılın ilk 6 ayında oluşan rakamlar mevcut. Bunlar yerli, yabancı ve toplam turist rakamlarından oluşuyor. İlimize giriş yapan yerli turist sayısı 79.698, yabancı turist sayısı 11.150 toplamda ise 90.848 kişidir.  Gecelemeli konaklamada ise 144.248 , yabancı ise 18.309 kişi kalmış. İki günlük kalışlarda 132.557 kişi Kayseri’de bulunmuş.  Şehrimizdeki turistik mekanlara baktığımızda Arkeoloji Müzesine 9.205, Etnoğrafya Müzesine 2.638, Atatürk Evine 2.539, Kültepe- Karum bölgesine 2900 ve Soğanlı bölgesine ise 11.169 kişi ziyaret de bulunmuştur ”dedi.

 

Öte yandan Kültepe – Kaniş- Karum bölgesinde kazı çalışmalarının sürdüğünü  hatırlatan  Taymuş . Çıkan eserlerin  restorasyon  çalışmasının sürdüğünü  Ramazan ayından sonra gerçekleştirilecek göresel brifingle kamuoyuna  tanıtılacağını duyurdu.

 

Erciyes  Master planına da vurgu yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü  İsmet  Taymuş  “Büyükşehir Belediyesinin başlattığı proje çok önemli olduğuna işaret ederek  şöyle konuştu.  Master projesi 270 milyon euroluk bir proje. Bu proje Dünya Turizmine kazandırma projesidir.  Uzmanların hesaplarına göre 5.000 kişiye istihdam sağlanacak. Binlerce tursit gelecek. Şu an 1000 yataklı kapasitesi var. Master planı sonucunda 6.000’e yatak sayısı çıkacak. Turistlerin her türlü istediği hizmet üretilecek.  Kayağına , Çim kayağına, paraşütüne binecek, havuzlarına girecek, tracking yapacak, atlı turizmini gerçekleştireceklerini belirtti.  Projenin %  60’dan fazlası gerçekleşmiş durumda. Bir yandan proje çalışmaları yürütülürken, yollar ve oteller ihaleye açıldı. Dün bir arkadaşım çim kayağı projesini almak istedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanının Kayseri’de turizm kemiksiz  et deyimiyle iş adamlarına çağrıda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Taymuş “ Rıfat başkanım Kayseri zekasıyla çok güzel bir şey buldu. Bacasız sanayi deniyordu. Kendisi kolay yenilebilen olarak tarif etmiştir. İş adamlarına çağrım var. Kapadokya bölgesinde olduğu için hem de Erciyes Dağı projesi Alplerden sonra ikinci büyük projedir”  ifadelerini kullandı.

 



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık