BESLENME DOSTU OKULLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

BESLENME DOSTU OKULLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın ortaklaşa yürüttüğü Beslenme Dostu 16 Okula, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Beslenme dostu okullar projesi Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttükleri bir projedir. 2010 yılından itibaren uygulamaya geçirilen proje Halk Sağlığı Kurumumuzun Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ortaklaşa yürütülmüş olup, 2014 yılından itibaren projede değerlendirme kriterleri değiştirilip yeni bir formatla denetimi Kurumumuzun Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Obezite Birimine devredilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaatları alınan okulların denetimi yapılıp denetim formları Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna gönderilmiş ve değerlendirme sonucu uygun görülen okullara Beslenme Dostu Okul sertifikaları gönderilmiştir" ifadesinde bulunuldu.
Açıklamada, "Proje kapsamında okulların: beslenme ve sağlığı destekleyici bir okul öğretim programı geliştirme, destekleyici okul çevresi oluşturma, okul beslenme ve sağlık hizmetleri, yazılı bir `Beslenme Dostu Okul` politikası varlığı, okulda farkındalığın ve kapasitenin artırılması başlıkları adı altın da 40 kadar kriter göz önünde bulundurulmuştur.
2014 yılı Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanan 16 okulumuza 06 Kasım 2014 tarihinde Sertifikaları törenle takdim edilmiştir" denildi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor