BEYAZŞEHİR İMKB ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM TÜRKÜ GECESİ

BEYAZŞEHİR İMKB ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM TÜRKÜ GECESİ

Kayseri’de Beyazşehir İMKB İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği (THM) korosu, yıl sonu etkinliği çerçevesinde muhteşem müzik ziyafeti sundu.

Beyazşehir İMKB İlkokulu ve Ortaokulu tarafından yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları gecesi düzenledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’ın da katıldığı programda konuşan Okul Müdürü Veli Arslan, Soma‘da yaşanan maden ocağı faciası nedeniyle erteledikleri etkinliği bugün düzenlediklerini belirtirken, “Soma’da yaşanan maden faciası hepimizi yasa boğdu. Soma’daki bu faciadan dolayı hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Soma’daki facia nedeniyle bugüne ertelediğimiz etkinliğimizde öğrencilerimizin sergileyeceği halk oyunları gösterisi ve konserin davetlilerimizden büyük beğeni göreceğine inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından müzik öğretmeni Çimen Kaya Topgül yönetimindeki Türk Halk Müziği öğrenci korosunun verdiği konser ve sınıf öğretmeni Malkoç Aki yönetimindeki 1. sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisi davetlilerden büyük alkış aldı. Davetliler, öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel türkülere zaman zaman da eşlik etti.
Programın sonunda ise İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz tarafından, Koro Şefi Çimen Kaya Topgül ile Halk Oyunları ekibi çalıştırıcısı Malkoç Aki’ye plaket takdim etti.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü