BEYBAHÇE KATLİAMI DAVASI SÜRÜYOR

BEYBAHÇE KATLİAMI DAVASI SÜRÜYOR

HÜCRE EVİ SORUMLUSUNUN EŞİ HAKİM KARŞISINDA ...

HÜCRE EVİ SORUMLUSUNUN EŞİ HAKİM KARŞISINDA

Gaziantep´te 2016 yılında DEAŞ terör örgütü tarafından bir kına gecesine düzenlenen canlı bomba saldırısında 57 kişinin öldürüldüğü ve güvenlik gerekçesiyle Kayseri´de görülen dava devam ediyor.

20 Ağustos 2016´da Gaziantep ili Beybahçe Mahallesi´nde bir kına gecesinde DEAŞ terör örgütü tarafından canlı bomba intihar saldırısında 40´ı çocuk 57 kişi ölürken, 44´ü çocuk 87 kişi de yaralanmıştı. 10 Ekim´de polis ekiplerinin DEAŞ´lılara yönelik yaptığı operasyonda DEAŞ´lı terörist üzerindeki intihar yeleğini patlatmış, patlamada 3 özel harekat polisi şehit olmuş, 9 polis ve 1´i çocuk 4 Suriyeli de yaralanmıştı. Olay yerinden kaçan ve güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen Gaziantep hücre evi sorumlusu Mehmet K.C., ve diğer sanıklar hakkında Gaziantep 7´nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ´anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme´, ´kasten öldürme´, ´kasten öldürmeye teşebbüs etmek´, ´tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme´ ve ´silahlı terör örgütüne üye olma´ suçlarından dava açıldı. Yargıtay, güvenlik gerekçesiyle davanın Kayseri´de görülmesine karar verdi. Davanın ikinci duruşması bugün görülmeye başladı.
Geniş güvenlik önlemleri altında, Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen dava sanık ve avukatların yoğunluğu nedeniyle 250 kişilik konferans salonunda yapıldı. 19 Eylül´de görülen birinci duruşmada Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS)´nden sağlıklı ifade alınamaması nedeniyle tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirilmesine karar verilmişti. Tutuklu sanıklar Mehmet Ş.E., Enes Ç., Suriyeli Abdurrahman A., Fadile C., Ali Ç., Mehmet Ç., Ahmet K., Hacı P., Hasan U., Mehmet K. ve Yunus S., jandarma eşliğinde avukatları ile birlikte duruşma salonunda hazır bulundu. 187 müştekiden 10 müşteki de duruşmaya katıldı. 

"Eşim esrarkeşti, beni aldatırdı"
Davanın ikinci celsesinde öğleden önceki oturumda DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan yargılanan, DEAŞ silahlı terör örgütünün Gaziantep hücre evi sorumlusu olan ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen Mehmet K.C.´nin eşi tutuklu sanık Fadile C., savunmasında "Eşim Mehmet K.C.´nin DEAŞ ile bağlantısının olup olmadığını bilmiyorum. Eşim çuval işi ile uğraşıyordu. Eşim çok kıskançtı, geçinemezdik, sürekli döver, beni aldatırdı, esrarkeşti ve ailemle görüşmeme izin vermezdi. Bana başka bir evinin ve karısının olduğunu söylemişti. Gazikent´te bir evi daha vardı. Orada bu kadın ile birlikte yaşıyordu. Evdeyken cep telefonunu sürekli kapalı tutardı. Bilgisayarı da iş yerinde kullanırdı. Buradaki hiçbir sanığı tanımıyorum" ifadelerini kullandı.

"Eşim balkona çıktığında vuruldu, banyoya kaçtı"
16 Ekim´de patlamanın olduğu gün saat 14.00 gibi televizyondan Gaziantep´teki patlamayı gördüğünü, çok üzüldüğünü söyleyen Fadile C. "Eşim Mehmet K.C. bu sırada balkona çıktı. O esnada silah sesi geldi. Eşim balkondan içeri girip, ´vuruldum´ dedi. Kolundan kan geliyordu. Dışarıdan bir cisim atıldı, odanın duvarı yıkıldı. Eşim banyoya girdi, bizi de yanında götürdü. Bu esnada kolunu sarıyordu. Daha sonra bir şey daha atıldı ve banyonun tavanı üzerimize çöktü, yaralandık. Güvenlik güçleri içeri girdi, eşin nerede diye sordu. O esnada eşim ´buradayım, yaralıyım, ben bir şey yapmadım´ dedi. Çocuklar korkudan eteklerimi tutuyordu. Eşimi öldürdüler" diye konuştu.

"Patlamadan sonra başıma siyah çuval geçirilip kaçırıldım"
DEAŞ silahlı terör örgütünün Gaziantep hücre evi sorumlusu olan Mehmet K.C.´ye bağlı olarak çalıştığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Mehmet Ç. de savunmasında terör örgütü ile ilişkisi bulunmadığını iddia etti ve tahliyesini talep etti.

Öğle arası verilen duruşma gün boyu sürecek.


Haber Kaynak : İHA

Uyuşturucu ticareti yapan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası