BEYDEĞİRMENİ İÇİN BAKANLIKTAN ONAY ÇIKTI,

BEYDEĞİRMENİ İÇİN BAKANLIKTAN ONAY ÇIKTI,

KOCASİNAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Beydeğirmeni Hayvancılık Bölgesi arsası için Bakanlıktan onay çıktığını açıkladı. Belediye meclisini olağanüstü toplayan Başkan Çolakbayrakdar, ?Türkiye´ye örnek olacak bir projeye başlıyoruz, hayırlı olsun? dedi.
Kocasinan Belediye Meclisi, Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde olağanüstü toplandı. Toplantının açılışını yapan Başkan Çolakbayrakdar, Beydeğirmeni Hayvancılık Bölgesindeki arsa takası için Başbakanlık ve Bakanlık kanadındaki bürokratik işlemlerin tamamlandığını ve onay alındığını açıkladı. Çolakbayrakdar; ?4 milyon 548 bin 836 m2 araziye karşılık 12 milyon 896 bin 23 TL düşülen bedele takas olarak, Kocasinan Belediyesi´nin 12 milyon 836 bin 121 TL bedelli 3 adet 7 bin 862,62 m2 arazimizi verip aradaki fark olan 59 bin 901 TL´yi nakden ödemek üzere verilen kararı oylamak üzere olağanüstü toplandık? dedi. Bu olağanüstü toplantının; hem projeye verilen hassasiyet ve önemin, hem de projenin bir an önce hizmete sunulması için sarfedilen gayretin göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra kararı meclis üyelerinin oylamasına sundu. Karar oy çokluğuyla kabul edildi.
Oylamanın ardından projeye ilişkin bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar, ?Bu projeyle ilçe sınırlarımızda değişik ölçülerde besicilik yapan vatandaşlarımızı bir bölgede toplayacağız. Gezilerimiz sırasında bazı mahallelerde hem besicilik yapıldığı, hem de konutlar olduğu için bazı talepler alıyorduk. Günümüz yaşam şartlarına uygun olmayan bu yaşam şeklini daha da güzelleştirmek ve kolaylaştırmak için örnek bir projeye başladık. Besiyle ve nihai et ürünleriyle ilgili Kayseri´ye değer katacak bu proje ilerleyen günlerde sıklıkla kamuoyunda yer tutacak. Projenin paydaşlarıyla yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz istişare toplantıları projenin kusursuzlaşması adına önem arz ediyor. Ortak aklı işleterek Türkiye´ye örnek olacak, üstelik dünyada örneğine rastlamadığımız devasa bir projeyi hayata geçireceğiz.? İfadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar´ın ?Beydeğirmeni Hayvancılık Bölgesi şimdiden Kocasinan´ımıza, Kayseri´mize ve Ülkemize hayırlı olsun? şeklinde sözlerini tamamlamasıyla meclis toplantısı sona erdi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”