Bıçakla Telefon Gasbına

Bıçakla Telefon Gasbına

21 Yıl 8 Ay Hapis ...

Kayseri´de otobüs durağında bekleyen bir kişinin cep telefonunu bıçakla tehdit ederek aldıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanığa toplam 21 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar A.K., K.T. ve M.T. ile mağdur E.E. ve avukatlar hazır bulundu.
Tutuklu sanık A.K. savunmasında "Telefonla konuşma bahanesiyle mağdurun cep telefonunu istedik, rastgele bir numara arayıp telefonla konuşuyor gibi yapıp, oradan uzaklaştık. Nefsimize yenik düşüp, hırsızlık yaptık ama bıçakla tehdit etmedik, araçtan hiç inmedik, çok pişmanım" dedi. Diğer sanık K.T. ise "Müştekiye kesinlikle bıçak çekmedim. Kiraladığımız araç ile gezerken yaya olarak yürüyen mağdurun yanında durduk ve telefonunu istedik. Sonra da olay yerinden kaçtık, telefonu da 600 TL´ye satarak kiraladığımız aracın parasını ödedik" diye konuştu. Tutuklu sanık M.T. de araçta olduğunu, cep telefonunu alarak kaçtıklarını, bıçakla tehdit olmadığını söyledi.
Mağdur E.E. mahkemede ifadesinde "Olay tarihinde akşam saatlerinde işten çıktım. MİM-SİN´ de evime gitmek için otobüs durağında bekliyordum. Yanıma bir araç durdu, aracı K.T. kullanıyordu, yanındaki A.K. Pınarbaşı´ndan arkadaş ziyaretine geldiklerini, kontörleri olmadığı için cep telefonumu istediler. Bende de kontör olmadığını söyleyince araç biraz ilerledi, tekrar durdu ve araçtan indiler. K.T. bıçak çekerek üzerime geldi, A.K. ile K.T. ellerimi tutuyordu, üçüncü şahıs da montumun cebinden cep telefonumu alarak kaçtılar. Sanıkların aileleri zararımı karşıladılar, hiçbir şekilde şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar A.K., K.T. ve M.T.´ye ´silahla gasp´ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 2 ay 20 gün olmak üzere 3 sanığa toplam 21 yıl 8 ay hapis cezası verdi.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı

Cinsel saldırı olayının şüphelisi 270 saatlik kamera kaydının izlenmesi sonucu bulundu