BİLFEN KAYSERİ LİSESİ

BİLFEN KAYSERİ LİSESİ

EĞİTİMDE SINIRLARI ZORLUYOR?.


İlimiz eğitim camiasına geçtiğimiz yıl eğitime açılan eğitim kampüsü ile dahil olan ?Bilfen Okulları´ kısa sürede eğitimin önemli bir markası haline geldi. 2016´nın ilk günlerinde tertiplenen kahvaltılı basın toplantısı ile ilimiz medya mensupları ile bir araya gelen Bilfenli yöneticiler hem uyguladıkları eğitim sistemleri hakkında detaylı bilgiler verdiler, hem de anaokulu ? ilk okul ? orta okul ve liseden oluşan kampüs kapılarını basın mensuplarına tanıttılar?
Bilfen Okulları´nın İldem semtinde konuşlu eğitim kampüsünde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensuplarını ağırlayarak eğitim kurumlarını ve uyguladıkları eğitim sistemini tanıtan Bilfen Okulları Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Canan Özdemir yaptığı değerlendirmede 2014 Aralık ayında, bütün insanlığı heyecanlandıran Mars´a insanlı yolculuğun ilk adımı olan Orion Uzay Mekiği´nin fırlatılmasına şahitlik etmek ve NASA mühendisleri tarafından verilen eğitime katılmak amacıyla ABD´deki NASA Uzay Üssü´ne giden Bilfen Lisesi öğrencilerinin bu yılda geleneği bozmadığını vurgulayarak şunları kaydetti.. ?Eğitimde sınır tanımayan lise öğrencilerinin bu yılki NASA kampı fırlatılan Atlas V roketinin tarihine göre ayarlandı. Atlas V roketinin fırlatılmasına tanıklık etmek için NASA Ulusal Havacılık ve Uzay Yönetimi´ne ait Kennedy Space Center´a giden yaklaşık 100 Bilfenli öğrenci arasında yerini alan Bilfen Kayseri Anadolu ve Fen Liseleri öğrencileri bu ana tanıklık etmenin heyecanını doyasıya yaşadılar. Sınıfta çok zor anlaşılan konuları araştırma yaparak öğrenme şansı yakalayan gençler dönem başından beri fizik dersinde öğrendikleri ve öğrenecekleri konularla ilintili gözlem yapma fırsatı da buldular?
Konuyla ilgili bilgiler veren Anadolu ve Fen Lisesi müdürü Canan Özdemir, konuyla ilgili şu bilgileri verdi. ?Bilfen eğitim kurumları olarak Kayseri´de ikinci yılımız Bilfen okulları 30 yıllık bir geçmişe sahip İstanbul kökenli bir okul, Anadolu´ya açılmakla beraber Kayseri´deki öğrencilerimizde iki yıldır ABD´ye götürüyoruz, bu yıl ikinci yılımız yaklaşık Kayseri´den 10 kişilik bir ekiple gittik İstanbul´daki öğrencilerimizde katıldı. toplamda 100 kişilik bir ekiple gittik buradaki asıl hedefimiz NASA´da Atlas V´in fırlatılışını izlediler. İnsanlık tarihi için çok önemli bir fırlatmaydı. Birisi bu yıl fırlatılan Atlas V haberleşmeyle ilgili bir mekik di geçen yılkide 2030 yılında insanlı fırlatma için bir ön hazırlık idi tabiî ki öğrencilerin bu tür bilimsel etkinliklere şahit olmaları ufuklarını çok genişletiyor ilerde seçecekleri meslek için ön belirleme oluyor ve biz bunu çok önemsiyoruz. Orda mühendislerin çalışmalarına da tanıklık ettiler öğrencilerimiz orda robot deneyimini de yaşamış oluyorlar. Biz okul olarak yalnızca lise eğitimi vermek değil ilerde iyi mühendis ve bilim adamları olsunlar diye uğraşıyoruz, çünkü biz üniversitenin önünde eğitim veren bir kurumuz biz böyle bakıyoruz sadece sınava hazırlıyoruz diye algılamıyoruz liseyi ilerde sorumluluk sahibi yaptıklarının farkında olan iyi insanlar olsunlar diye uğraşıyoruz ?
Daha sonra 9.sınıf öğrencilerinden Hafize Ceren İNCE, Zeynep ÜLGEY, Efe BABUŞÇU, Ülkü Ceren ÖZGEN ve Ebrar BOYDAK burada edindikleri bilgi ve tecrübelerini hazırladıkları bir sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştılar.Bilfen Kayseri Fen Lisesi öğrencilerinden Ceren İNCE; uzay ve havacılığa bu geziye gitmeden önce de ilgi duyduğunu, kitaplarda okuduğu, televizyonda gördüğü ortamlarda bulunmanın kendisi için inanılmaz bir tecrübe olduğunu, NASA eğitimleri sayesinde aklındaki sorulara cevaplar bulduğunu söyledi. Öğrencilerden Zeynep ÜLGEY de ?Geziye giderken tereddütlerim vardı. Hem çok uzun bir yolculuk olmasının hem de hayallerimi süsleyen bir ülkeyi görecek olmanın heyecanını yaşıyordum. Amerika´ya gidince bütün tereddütlerimin yersiz olduğunu anladım. NASA´ya gitmek, bilim insanları ile paylaşımda bulunmak, Atlas V roketinin fırlatılışını izlemek beni çok etkiledi. Bana bu fırsatı sağlayan aileme ve Bilfen´e teşekkür ederim.? diyerek duygularını dile getirdi. Atlas V roketinin fırlatılışına tanıklık ettikleri anı, tüm hazırlık aşamalarında yaşadıkları heyecanı, uzay çalışmalarının yapıldığı bu merkezde geçirdikleri zamanı, karşılarında kendilerini meraklı gözlerle bekleyen arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler, böyle bir deneyimi yaşamış olmanın ilk günkü heyecanını halen üzerilerinde taşıyorlardı.
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı