BİLGE NESİL OKULLARI’NIN BURSLULUK SINAVINA YOĞUN İLGİ

BİLGE NESİL OKULLARI’NIN BURSLULUK SINAVINA YOĞUN İLGİ

SINAVLARDA ÖĞRENCİLERDEN ÇOK VELİLER HEYECANLIYDI

Sloganını özgün ve tematik olarak belirten bu slogana uygun bir eğitim modelini Kayseri’deki tek uygulamacısı Bilgenesil Okulları’nın hafta sonunda düzenlediği bursluluk ve katılım sınavlarına öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Özgün ve tematik eğitim modelinin tek uygulayıcısı olarak ilimizde faaliyet gösteren Bilgenesil Okulları, Ülkü – Hüseyin Döngel yönetiminde eğitimde oluşturdukları model ile dikkatleri üzerlerine çekmeye devam ediyorlar. Bilgenesil Okulları olarak hafta sonunda yapılan ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören bursluluk ve okula kabul sınavlarında heyecan üst seviyedeydi.

Öğrenciler ile birlikte okula gelen veliler çocuklarının nasıl bir başarı ortaya koyacaklarını düşünürken diğer yandan okul yöneticileri de öğrenciler için yapılması gereken eğitimler konusunda velileri bilgilendirmeye devam ettiler. Halil İnalcık Konferans Salonu’nda yapılan bilgilendirme seminerleri öncesinde konuşan Bilgenesil Okulları Koordinatörü Ülkü Döngel şöyle dedi: “ Özel Bilge Nesil Okulları olarak 4-5 ocakta yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı gerek özel okullar gerekse devlet okullarından yoğun katılımın olduğu güzel bir sınav atmosferi geçiriyoruz. Bursluluk sınavında öğrencilerimiz sınavdayken velilerimizde okulla ilgili bilgi ediniyorlar. Sınav sonucunda öğrenci ve velilerimize gerekli bilgilendirme yapılacak. Sınav sonrası başarı kazanan öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Yoğun talepten dolayı tüm veli ve kayseri halkına teşekkür ediyorum.”

Seminer için salona geçen velilere hem eğitim sistemi, hem de okul hakkında bilgiler veren Bilgenesil Okulları Koordinatörü Ülkü Döngel velilere görsel anlatımlarda bulunarak yaptıkları çalışmalar hakkında geniş bilgiler verdi: “Sizler burada kıymetli vaktini bize ayırıp zaman geçirirken kıymetli öğrencilerimizde sınavdalar. 90 dakika sürecek sınavımız. Kayseri de ilk olduğumuzu tek olduğumuzu iddia ediyoruz. Bilgenesil Okulları’nın, Kayseri merkez olmak üzere 2 şubesi var. Anasınıfı, ilkokul ve orta okuldan oluşan bir okul. ‘Özgün okulculuk nedir?’ içeriğini açmak istiyorum. Tekiz, ilkiz dedik, bu iddiamı neye bağlamalıyım bunu anlatmak istiyorum. Özgün okulculukta biliyorsunuz, yeni nesil öğrenci ve veli profili farklı. Değişen çağ, gelişen teknolojiyle birlikte çocuklarımızda değişti. Tabi ki çocuklarımızın değişimiyle velilerimizde değişti ve farklı ihtiyaçlar dünyaya geldi. Dolayısıyla bu ihtiyaca binaen meydana gelmiş bir eğitim sistemi. Bizim eğitim sistemimizde öğrenci çok özel, çok yönlü ele alınır.”

Okulda yapılan sınavlara katılımın yoğun olması ise verilen eğitim modelinin Kayseri tarafından da benimsendiğini ortaya koydu. Hava koşullarına rağmen çocuklarını bu sınavlara getiren veliler, okul bahçesinde ve konferans salonu girişinde çocukların sınavlarını tamamlamalarını beklediler.

 



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor