BİLGENESİL OKULLARI AFRİN´DE!

BİLGENESİL OKULLARI AFRİN´DE!

OKUL MALZEMELERİ TÜRKMEN ÇOCUKLARA ULAŞTI?

Bilgenesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Döngel, yaşadıkları topraklarından sürgün edilen 150 civarındaki Türkmen çocuğun eğitimleri için Afrin´in Bebek Köyü´ne okul yaptırmak için başlattıkları kampanyası sonucu temin edilen okul malzemelerinin Afrin´e ulaştığını belirterek, destek veren herkese şükranlarını sundu?

Bilgenesil Okulları, Musul, Kerkük, Afrin´de bulunan Türkmen aileleri ve çocuklarının okulsuz kalmaması ve eğitimlerinin devam etmesi için yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanya ile Humus´tan sürgün edilerek Afrin´in Bülbül Mezrası´nın Bebek Köyü´ne yerleştirilen Türkmenlerin 150 civarındaki yavrusunun okul ihtiyacı karşılanacak ve çalışmalar yıl boyu devam edecekti. İşte bu kampanyanın ilk aşamasında malzemeleri araçlarla Bebek Köyü´ne ulaştı. Araçtan indirilen malzemeler köydeki halk tarafından sevinçle karşılandı. Elbirliği ile bina içerisine yerleştirilen malzemeleri gören Türkmen çocukları da yardımda bulunmak için bölgeye gelen misafirleriyle sohbet ettiler.

Yasevi Yardım Hareketi Derneği´nin öncülüğü ile harekete geçen Bilgenesil Okulları yapılan yardımlarla Bebek Köyü´nde ?Şehit Eren Bülbül İlköğretim Okulu´nun eksiklerini gidererek ikinci yarı öncesinde binayı eğitim ve öğretime hazır hale getirdiklerini söyleyen Bilgenesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Döngel, önce çocuklarla vakit geçirdi ve Kayseri´deki arkadaşlarından onlara selam getirdiğini belirterek bir süre sohbet etti.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Bilgenesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Döngel şunları söyledi: ?Afrin projemizin malzemeleri nihayet bölgeye ulaştı. Malzemeleri bir an önce okul içinde yerleştirip okulumuzu çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bize bu projede katkıda bulunan tüm dostlarımıza özellikle Samsun Doğuş firmasına çok teşekkür ediyorum. Bu kampanya çerçevesinde okulumuzdaki velilerimiz ve çocuklarımız kermesler yaptı ve yardım kampanyaları düzenlediler. Onların da kalpleri buradaki arkadaşlarıyla. Onların da selamları var. Ben herkese çok teşekkür ediyorum.?

HABER: M.GÜRBÜZ



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ