BİLGENESİL OKULLARI´NDA,

BİLGENESİL OKULLARI´NDA,

AVRUPA EĞİTİM MODELİ

Bilge Nesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı eğitimci Hüseyin Döngel, ülkemizde eğitim sistemi ile ilgili arayış ve tartışmalara son noktayı koyarak bir ilki gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi. Döngel, birçok Avrupa ülkesinde uygulanan Özgün ve Tematik Okulculuk Modeli´ni, Kayseri´ye ilk kez taşıdıklarının da altını çizdi.

Kayseri eğitim?öğretim sistemine farklı bir soluk getirdiklerini dile getiren Hüseyin Döngel 1998 yılından bu yana özel öğretim hayatının içinde bulunduğunu, daha evvel etüt eğitim merkezi ve çok özel dershanecilik işletmeciliği yaptığını, dershanelerin dönüşümü esnasında Bilgenesil Okulları´nı kurduğunu söyledi. Döngel, birçok Avrupa ülkesinde uygulanan ve başarılı sonuçlar alınan Özgün ve Tematik Okulculuk Modeli´ni benimsediklerini ve üç yıldır uyguladıklarını, kendilerinin de çok nitelikli sonuçlar aldıklarını sözlerine ekledi. Bilgenesil Okulları´nın 2018-2019 eğitim?öğretim yılında yeni hizmet binasında anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermeye devam edeceğini de belirten Döngel, Bilgenesil Okullar ile ilgili şu bilgileri verdi:

 ?Özgün ve Tematik Okulculuk Modeli´nin temelinde, çocuklarımızın akademik çalışmaları gün içerisinde ve her hafta başında öğretmenlerimiz ve rehberlik servisindeki uzmanlarımız tarafından değerlendirilir ve eksiklik tamamlamaya yönelik çalışmalar yapılır. Kavranılmayan konular ile ilgili öğrencilere özel masa başı etütler verilir. Bu uygulamamızla velilerimizin ekstra dışardan öğrencisinin eksiğini tamamlamaya yönelik hiçbir destek almamalarını sağlamaktayız. Bu eğitim modeli ile öğrencilerin başarılı birer birey haline gelmelerini hedefliyoruz amacımız kazanımların pekiştirilmesini, önceki öğrenme temellerinin üzerine yenilerinin eklenmesini ve çocuğun ihtiyaçlarına, yeteneklerine ve gelişim düzeylerine uygun öğrenme yöntemlerinin belirlenmesini ve uygulanmasını sağlamaktır.?

Hüseyin Döngel sistemin Avrupa´dan incelenerek örnek alındığını da belirterek şunları söyledi: ?Bu modeldeki eğitim anlayışını benimserken, Avrupa´daki eğitim sistemini araştırdık ve inceledik. Bu sistemin birçok Avrupa ülkesinde uygulandığını gördük. Bu okulculuk sisteminin temelinde, az öğrenci, çok öğretmen istihdamı ve bol hizmete dayalı bir anlayış yatmaktadır. Biz, bu işe idealist olarak bakıyoruz. Dünyadaki eğitim modellerine baktığımız zaman en geçerli olanı katılımcı ve edinerek öğrenme eğitim modelidir. Bunu ciddiyetle önemsiyoruz. Öte yandan Bilgenesil ailesi olarak bizler değerler eğitimine akademik eğitim kadar önem veriyoruz. Vereceğimiz değerleri ve bu değerleri nasıl aktaracağımız konusunda detaylı çalışmalar yaptık. Doğruluk, dürüstlük, vatan sevgisi, manevi değerlerimizi, demokrasi ve hukuka olan inancı, toplumsal değerlere bağlılığı, aileye sadakati gibi değerleri öne çıkaracağız. Bunların bir kısmını görsellerle vereceğiz. Bir kısmını yaşayarak vereceğiz. Tarihi değerlerimizi, mekânları yerinde ziyaret ederek vereceğiz. Buna dönük de ciddi çalışmalar yapmış durumdayız.?

Bilge Nesil Okulları´nda erken kayıt fırsatlarının da devam ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Döngel, başarılı öğrencilerin her konuda avantajlı olduğunu ama kendilerinin sınırlı sayıda öğrenci ile eğitim vermelerinin de farklı bir avantaj olduğunu ifade etti. Döngel, kayıtlar konusunda aceleci olunması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: ?Erken kayıt avantajlarımız şu anda da devam ediyor. Geride kalan ayın 11 ve 12´sinde Kayseri genelinde Okula Kabul Sınavı yaptık. Halkımızın gösterdiği ilgiye de çok teşekkür ediyorum. Haziran ayına kadar indirimli kayıtlarımız da devam edecek. Özgün okulculuğun merkezinde, az öğrenci almak var. Yoksa söylediklerimizi yapamayız. Tam öğrenme dediğimiz sistemi gerçekleştiremeyiz. Tam öğrenme çalışmalarını 1-4 kişi arasında masa başında yapmaktayız. Özgün ve Tematik Okulculuk Modeli´ni uyguladığımız müddetçe Öğrenci sayımız her zaman sınırlı kalacak.? 



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı