BİLGENESİL´DEN 18 MART´A ANLAMLI SERGİ

BİLGENESİL´DEN 18 MART´A ANLAMLI SERGİ

ÇANAKKALE SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

18 Mart Çanakkale Zaferi yurdun dört bir yanında törenlerle anılırken Bilgenesil Okulları da bu anlamlı güne özel, öğrencilerinin hazırladıkları resimleri Forum Alış-Veriş Merkezi´nde Kayseri halkının beğenisine sundu. Serginin açılış kurdelesini Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk kesti.

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları çerçevesinde Bilgenesil Okulları faaliyetlerine devam ediyor. Okulda hem öğrencilere, hem de velilere Salim Dağ tarafından ?Çanakkale´ konulu bir konferans verdiren yöneticiler şimdi de Forum Alış-Veriş Merkezi´nde Çanakkale Zaferi´ni anlatan bir resim sergisi açtılar.

Kurdele kesimi öncesinde açıklamalarda bulunan Bilgenesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Döngel şöyle dedi: ?Bilgenesil Okulları olarak hazırlamış olduğumuz Çanakkale şehitlerinin anısına tertiplediğimiz resim sergisinin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği gibi tarihi olaylar milli ve manevi kahramanlar bir neslin ihyasında, o toplumun içinden çıkarttığı evlatlarının devlet, millet ve bayrak sevgisinin oluşmasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Bizler bu vesile ile öğrencilerimizin öğretilerinin yanında iyi yetiştirilmiş yüksek vasıflı, sağlam karakterli birer nesiller olmasını da arzu etmekteyiz. Tabi bu çerçevede bizim onların önüne koyacağımız miraslarımız, ülkülerimiz, hedeflerimiz onlar için bir kılavuz olacaktır. Bizim en önemli hedeflerimizden bir tanesi yavrularımızı ecdadı ile buluşturmak ve ecdadına karşı bir vefa duygusu oluşmasını sağlamaktır. Bu nedenle çocuklarımızın Çanakkale´yi anlamaları için böyle bir resim sergisi açtık. Kayseri halkımız 2 gün boyunca gezebilecek. Emeği geçenlere teşekkür ederim.?

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk´te kurdele kesimi öncesinde şunları söyledi: ?Bilgenesil Okulları olarak güzel bir sergi yapmışsınız. Amacınız belli. Vatanına, milletine, bayrağına sevdalı insanlar yetiştirmek. Şehitlerimizin makamları cennet olsun.?

Yapılan açıklamaların ardından kurdele kesimine geçildi. Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Öztürk ile birlikte Bilgenesil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Döngel kurdele kesimini gerçekleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk sergideki tüm resimleri inceledi ve onlar hakkında öğretmenlerden bilgiler aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk Çanakkale ile ilgili bir anıtın önüne geldiğinde ise nöbet bekleyen bir öğrencinin şirini dinledi.

Resim sergisine ilgi yoğundu. Aileler öğrencilerin hazırladıkları resimleri en ince detayına kadar inceleyerek okulda yapılan çalışmalara da not vermeyi ihmal etmediler.

Minik öğrenciler de kendi yaptıkları resimlerin nasıl olduğunu görmek için sergiyi ziyaret ettiler.

Haber: Mustafa Gürbüz



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor