BİLİM MERKEZİ, PALEONTOLOJİ MERKEZİ OLUYOR

BİLİM MERKEZİ, PALEONTOLOJİ MERKEZİ OLUYOR

BAŞKAN ÇELİK, TAŞHAN´DA ÇIKARILAN 7,5 MİLYON YILLIK FOSİLLERİN KAYSERİ BİLİM MERKEZİ´NDE SERGİLENECEĞİNİ AÇIKLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Taşhan´da yapılan kazı çalışmaları ve dünya literatürüne geçecek buluntularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çelik, bölgedeki zenginlik nedeniyle kazı yapılan alanda bir ?Jeopark? kurulabileceğini belirtti. Bulunan fosillerin Kayseri Bilim Merkezi´nde sergileneceğini de ifade eden Başkan Çelik, ayrıca fosillerle ilgili çalışmalar için Bilim Merkezi´nde bir laboratuvar kurulacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Taşhan´da yapılan kazı çalışmaları ve bu çalışmalar sonucu bugüne kadar tespit edilmiş en büyük ve en sağlam fil fosillerin bulunması özellikle bilim camiasında büyük yankı buldu.

GÜNDEMDE JEOPARK VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Paleontoloji Biliminin en önemli buluntularının yer aldığı Taşhan bölgesinde 15 günlük kazı ile alınan sonucun bölgenin ne denli zengin olduğunu gösterdiğini söyledi. Başkan Çelik, ?Bu bölge Jeopark olmayı hak edecek özellikte bir yer. Taşhan fındıklığı ve ormanlığı ile birleştirilince özel bir yer olacak? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Taşhan´dan çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergilenmesi, incelenmesi ve diğer çalışmalar için Kayseri Bilim Merkezi´ni kullanacaklarını açıkladı. Bir taraftan saha çalışmaları devam ederken diğer taraftan da Harikalar Diyarı´ndaki Kayseri Bilim Merkezi´nde ayrı bir bölüm oluşturacaklarını ifade eden Başkan Çelik, bu bölümde bir laboratuvar açılarak gerekli araştırmaların yapılacağını ve tüm buluntuların açılacak sergi alanında sergileneceğini belirtti.

LİTERATÜRDE BÖYLE FOSİL YOK

Taşhan´daki kazı çalışmalarını yapan bilim insanları yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu belirttiler. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan çok zengin bir fosil buluntusuyla karşı karşıya olduklarını belirtti. Buluntuların 7,5 milyon yıllık bir tarihi verdiğini ifade eden Pehlevan ?Literatürde bugüne kadar tespit edilmiş bu büyüklükte ve bu sağlamlıkta korunabilen bir buluntu yok? diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okşan Başoğlu da meslek hayatları boyunca böylesine bir destek görmediklerini belirterek Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti. Çıkarılan fosillerin sergileneceği ve araştırılacağı Kayseri Bilim Merkezi´ni de değerlendiren Başoğlu, ?Bilim Merkezi muhteşem bir yer. Hayran oldum. Keşke her ilimizde böyle merkezler olsa. Meslek hayatımız boyunca kazı çalışmalarına bu denli destek görmedik. Laboratuvar ihtiyacını Sayın Başkanımıza ilettiğimizde Bilim Merkezi´nde hemen bir laboratuvar alanı açtılar. Bu kadar kısa sürede imkanlar sağlandığı için çok teşekkür ediyorum? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"