BİLİM MERKEZİNE 32 AYDA 400 BİN ZİYARETÇİ

BİLİM MERKEZİNE 32 AYDA 400 BİN ZİYARETÇİ

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi´nin çocukların ve gençlerin bilime yönelmesi için önemli bir işlev gördüğünü söyledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TÜBİTAK ile birlikte Kayseri´ye kazandırdıkları Bilim Merkezi´nin henüz 4 yılını dahi doldurmadan 400 bin ziyaretçiye ulaştığını belirtti. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi´nin çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, Bilim Merkezleri ve okul dışı öğrenmeyi TÜBİTAK ile birlikte gerçekleştirecekleri 3. Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı´nda ele alacaklarını kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TÜBİTAK ile birlikte düzenledikleri 3. Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı´nın 11-12 Eylül tarihlerinde Kadir Has Kongre Merkezi´nde yapılacağını açıkladı. Konferansta bilim merkezleri ve okul dışı öğrenme konusunun ele alınacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi´nin bu manada çok önemli fonksiyonlar üstlendiğini dile getirdi.

Bilim Merkezlerini en işlevsel kullanan ve en çok ziyaretçiyi ağırlayan illerin başında Kayseri´nin geldiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TUBİTAK işbirliği ile şehrimize kazandırılan Kayseri Bilim Merkezi, 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 55 bin metrekare alanda kuruldu ve 2017 yılının Ocak ayından itibaren hizmet vermeye başladı. Kayseri Bilim Merkezi´miz 32 ay gibi kısa bir sürede her yaştan yaklaşık 400 bin ziyaretçi ağırladı. 2019 yılının başından itibaren 9 aylık dönemdeki ziyaretçi sayımız ise 95 bine ulaştı? dedi.

Kayseri Bilim Merkezi´nde yer alan TÜBİTAK´ın 150 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bilimsel alanlar oluşturduklarını da ifade eden Başkan Büyükkılıç, ?Fosil Sergisi bu alanlardan birisi. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Yamula bölgesindeki kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıllık olduğu belirlenen dünya doğa tarihinin en önemli fosillerine ulaşıldı. Dünyanın dikkatini çeken bu fosiller Kayseri Bilim Merkezi´nde kurduğumuz laboratuvarda sergilenmeye hazır hale getirildi ve 7 aydır Bilim Merkezi´mizde sergileniyor? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi´ni daha aktif kullanmak ve bilime olan ilgiyi daha da artırmak için Bilim Akademisi kurduklarını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"