Bilim ve Teknoloji Müzesi`nde Sona Doğru

Bilim ve Teknoloji Müzesi`nde Sona Doğru

Büyükşehir Belediyesi-TÜBİTAK işbirliği ile yapımı devam eden Kayseri Bilim ve Teknoloji Müzesi`nin iç dizaynı ile ilgili bir sunum yapıldı.

Kaba inşaat bitme noktasına gelen bilim merkezinin iç dizaynı ile ilgili çalışmaları yürüten Hollandalı Northern Light firması yetkilileri tarafından yapılan sunuma, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve ilgili belediye yetkililerinin yanısıra TÜBİTAK`tan temsilciler katıldı.

Konusunda dünyanın sayılı firmalarından olan Northern Light`ın değişik ülkelerde yaptığı örnek çalışmalardan yola çıkılarak Kayseri Bilim Merkezi`nde yapılması planlanan tasarım ve dizaynın masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca bölümlerin kullanımı, aydınlatılması ve estetiği üzerinde duruldu.

2015`TE HİZMETE AÇILACAK

Sunumun ardından bir açıklama yapan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde çok güzel bir bilim merkezi oluşturmak üzere olduklarına vurgu yaparak, "Bilim Merkezi`nin kaba inşaatı bitmek üzere. Bunun yanısıra iç dizaynla ilgili tasarım çalışmaları da bitti. İhale süreciyle birlikte üretime geçeceğiz. 2015 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete açılacak" dedi.

İç dizayn ve tasarım çalışmaların yürütün Northern Light firması CEO`su Peter Slavenburg da 2 gün boyunca 160 serginin detaylı çizim ve tasarımlarını yapacaklarını ifade ederek, "Burada olmaktan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaktan çok memnunuz. 1 yıldır buradayız ve bu sürede hem şehri hem de insanlarını tanıma fırsatı bulduk. Bundan da son derece memnunuz. Bilim Merkezi`nin önümüzdeki yıl açılarak Kayseri`nin eğitim ve sosyal yapısına katkı sağlaması için çaba sarfediyoruz. Bu gelişimizde 2 gün boyunca 160 ayrı serginin detaylı çizim ve tasarımlarını yapacağız"diye konuştu.

Slavenburg, kışın da Kayseri`ye ayrıca gelerek Erciyes`te kayak yapacağını sözlerine ekledi.

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARINA YOL GÖSTERECEK

Harikalar Diyarı içerisinde 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alana kurulacak olan bilim merkezi, yapısı itibariyle her yaştan ziyaretçinin bilime olan merakını giderecek. Bilimi, teoriden pratiğe dönüştürecek merkezde, geleceğin bilim adamlarını yetiştirilmesi hedefleniyor. Harikalar Diyarı Bilim Merkezi, beş duyuya hitap eden deneysel ve uygulamalı sergi ve laboratuvarlar, planetaryum, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerden oluşacak.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”