BİLİMSEL ECZACILIK 177 YAŞINDA

BİLİMSEL ECZACILIK 177 YAŞINDA

ULUTAŞ ?ECZACILARA SAĞLIK DANIŞMANI UNVANI VERİLECEK?

14 Mayıs Eczacılık Günü ve Bilimsel Eczacılığın 177. yıl dönümü yurt genelinde türlü etkinliklerle kutlanıyor? Türk Eczacılar Birliği´nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası üyeleri ve Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi akademisyenleri Ata´nın manevi huzuruna çıkarak çelenk sunup saygı duruşunda bulunarak ilimizdeki kutlamaların startını verdiler?
12. Bölge Kayseri Eczacı Odası üyeleri ve Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi akademisyenleri 14 Mayıs Eczacılık Günü ve Bilimsel Eczacılığın 177. yıl dönüm etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunup, ardından saygı duruşunda bulunuldular ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı´nı seslendirdiler?.
Törende konuşma yapan 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, bu yılki kutlamaların temasının, ?Eczaneler değişiyor, toplum sağlığı gelişiyor´ olduğunun altını çizerek "Ülkemizde ilk eczacılık sınıfının açıldığı 14 Mayıs 1839 yılından bugüne kadar eczacılık mesleği son derece değişti, değişmeye de devam ediyor. Akıllı eczane projesi ile önce Türkiye´deki eczacılar için ulusal bir yetkinlik çerçevesinin hazırlanması ve serbest eczacılık uygulamalarına dahil edilmesi yönünde çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaları Dünya Eczacılık Federasyonunun kriterlerini gözeterek gerçekleştirdik. Dünya çapında eczacı tanımından hareket ederek, en gelişmiş sağlık hizmeti veren ülkelerde eczacılar hangi kriterlere uygun hareket ediyorsa bizim meslektaşlarımızın da o kriterleri esas alması ile ilgili bir çerçeve oluşturduk. Bu kriterlerin tamamına ulaşmak için sürekli mesleki gelişim yaklaşımını hayat geçirdik.? İfadesini kullandı?
2016 yılının başından bu yana 8 ilde astım ve KOAH hastalıkları ile ilgili pilot proje gerçekleştirdiklerini kaydeden Ulutaş, projenin diyabet eğitimi, obezite, hipertansiyon ve sigara bırakma konularında devam ettirileceğini vurgulayarak ? Pilot projenin ilk sonuçları 19 Nisan´da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´na iletildi. Projenin devamında ayrıca, eczacılara özel bir eğitim verilerek, Sağlık Bakanlığı tarafından ?sağlık danışmanı´ unvanı almalarını sağlayacağız? diyerek bir dizi müjdeli haber verdi?.
Ulutaş sözlerinin sonunda 2013 yılında imzalanan SGK İlaç Alım Protokolü yenileme süreci konusunda bilgiler aktararak şunları kaydetti.. ? Süreç gergin geçiyor. Buna rağmen, seçilmiş yöneticilerimizle karşılıklı iyi niyet ve iradeyle eczacının yaralarını kısmen de olsa saran bazı kazanımlarla çıktığımız bir protokol imzaladık. İlaç hizmetlerinin sürdürülebilirliği eczanelerin varlıklarının sürekliliği adına ilaçta reklamın önlenmesi, eczane temelli verilen hizmetler için meslek hakkı verilmesi, verimli ve düzgün çalışan bir provizyon sisteminin kurulması bir zorunluluktur.?
ERÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yeşim Aktaş da, ?Meslektaşlarımızın eczacılık mesleğini daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaklarından eminim.? İfadesini kullandı?
14 Mayıs Eczacılık Günü ve Bilimsel Eczacılığın 177. yıl dönüm etkinliklerinin öğleden sonraki kısmında ise 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Konferans salonunda bir araya gelen eczacılar mesleki sorunlarını ve eczacılık mesleğini daha iyi noktalara taşımak için yapılması gerekenleri tartıştıular?
HABER MERKEZİ



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti