BİLİRKİŞİLİK KONUSUNDA SONUNA KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

BİLİRKİŞİLİK KONUSUNDA SONUNA KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Kayseri SMMM Oda Başkanı Yedikaya: ?Haklarımızı elde etmek, adil dosya dağıtımını sağlamak için adımlar atarak hakkımız sonuna kadar arayacağız?

Kayseri SMMMO Başkanı Ali Yedikaya yaptığı yazılı açıklamada ?Bilirkişilik´i sadece bir grup meslek mensubunun meslek edindiğine dikkat çekerek ?Haklarımızı elde etmek, adil dosya dağıtımını sağlamak için adımlar atarak hakkımız sonuna kadar arayacağız? ifadesini kullandı.

Kayseri SMMMO Başkanı Ali Yedikaya yazılı bir açıklama yaparak sadece bir grup meslek mensubunun meslek edindiği ?Bilirkişilik´ konusunda haklarını almak ve üyelerinin bu haktan faydalanmasını sağlamak için yoğun bir mücadele vereceklerini belirterek şunları kaydetti??Yeni bilirkişilik uygulamasına göre mahkemeler tarafından yapılan bilirkişi görevlendirmelerinin öncelikli olarak Bilirkişilik Bölge Kurulu´na kayıtlı olan ve sicil numarası bulunan bilirkişiler arasından yapılması gerekmektedir. Fakat Bilirkişilik Bölge Kurulunda kalıplaşmış bir grup meslek mensubuna görev verilmektedir. Meslektaşlarımızdan bilirkişilik Bölge Kuruluna Kayıtlı olan Mali Müşavirlerin hepsi mesleki tecrübe, deneyim, özel veya teknik bilgi gerektiren konulara hakimdir. Biz bütün Bilirkişilik Bölge Kurulunda kayıtlı meslektaşlarımıza uzlaştırmacılıkta olduğu gibi adaletli bir şekilde görevlendirmelerin yapılması için çalışmalarımızı başlattık ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Bizler 24 saat temel bilirkişilik eğitimini tamamlayarak gerekli evraklarımızı adalet bakanlığına sunarak bilirkişilik bölge kuruluna kayıt yaptırarak mesleki tecrübelerimizle hakim ve savcılarımızın teknik ve özel bilgi gerektiren konularına yardım etmeyi amaçlarken görevlendirmelerin bütün bilirkişilere yapılacağını bekliyorduk. Görüyoruz ki adil bir görevlendirme yapılmamaktadır. Buna dur demeliyiz. Bölge kurulunda bulunan bütün bilirkişilere eşit görevlendirmelerin yapılması gerekmektedir?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor